keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Kun odotukset eivät täyttyneet





Tämä on kertomus kuulijan joulukonserttitoiveista ja päättely siitä, miten ne toteutuivat Antti Ketosen Joululauluni-nimeä kantavalla konserttikiertueella. Kuulija kohtasi artistin ensimmäistä kertaa paikallisessa kirkossa kotikaupunkinsa keskustassa.

Odotus on, että konsertti tarjoaisi lämminhenkisen ja kutsuvan näyttämön. Kun esiintymispaikkaan astuu sisään, se ojentaisi kuulijalle kyynärvarttaan ja kuljettaisi hellästi paikoilleen, valmistautumaan odotettuun hetkeen. Valaistus olisi kirkolle sopivan rauhallinen ja lempeä.


Toinen odotus on, että esitettävät joululaulut olisivat suurimmalta osin perinteisiä ja tuttuja. Joulukonsertissa kuultaisiin joululauluja. Sellaisia, jotka saisivat lämmön sydämeen ja viiltäisivat viileästi niskasta saaden ihokarvat pystyyn. Jotka hieman itkettäisivät ja saisivat palan kurkkuun tuodessaan muistojen tulvan mieleen.

Perinteiset joululaulut olisi suotavaa kuulla perinteiseen tapaan, kun esiintymispaikkana on kirkko. Erikoinen Asiantuntija on tämän asian kanssa näköjään erikoisen ehdoton.

Joulukonsertissa artistin tulisi olla kauniisti, esiintyä soveliaasti.  Ei poseeraisi niinkuin olisi Mr. Finland -kilpailuissa. Odotus ei myöskään olisi, että esiinnytään niin, kuulijakunnan tekee mieli pistää polkaksi tai piirileikiksi, ei edes hitaaksi valssiksi.

Kirkkojen akustiikka on pääsääntöisesti niin erinomainen ja tässä nimenomaisessa varsinkin, että joululaulut ja -soitot kuulisi mieluusti akustisesti.


Vaikka ääni, silmät ja pikkutakki ovat samettia, ei artisti saisi kirkossa rellestää niinkuin mannekiini pitkin keskikäytävää.

Jos olisin kesäisessä kukkamekossani paikallisella tanssilavalla,  kiljuisin riemusta, laulaisin mukana ja toivoisin pääseväni tanssin pyörteisiin, Mutta kun en ole, niin olen hieman pahoillani.

Olen pahoillani, Antti. Olet komea, komeaääninen, komeakroppainen ja komeasti flirttaileva.
Mutta tällä kertaa sinun joululaulusi eivät tuoneet minulle odottamaani joulutunnelmaa.
Lauluäänessäsi ei ole mitään moittimista, mutta estradi on väärä tälle nähdylle show:lle.
Kohtaamispaikkamme oli tällä kertaa minun näkökulmastani väärin valittu. Se olisi voinut olla kotikaupunkini upea konserttitalo. Tai kesällä se edellä mainittu tanssilava. Silloin olisi tosin joululaulut jäänyt kuulematta.








Kuvien ja tekstin luvaton kopiointi on kielletty.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

4 kommenttia:

  1. Ikävää, että odotuksesi eivät täyttyneet. Kyllä minäkin joulukonsertissa toivoisin myös niitä perinteisiä, tuttuja joululauluja muun laulun ohessa ja rauhallista, lämmintä tunnelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! No, on pakko myöntää, että harmitti. Kun tietyllä odotuksella lähti konserttiin ja siellä tarjoiltiin jotakin ihan muuta. Mutta, kokemus se oli tämäkin, eikä lauluäänessä ollut moittimista! Jouluinen tunnelma vain jäi puuttumaan.

      Poista
  2. Samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Monen vuoden joulukonserttikokemus on ollut mielen sytyttää, ja hyvä fiilis kaikkinensa. Ensimmäisen kerran Antin konsertissa tämä hyvä fiilis jäi puuttumaan. Hyvä ääni miehellä, sopii iskelämmn todella hyvin

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentistasi! Sitä tunnelmaa juuri etsin sieltä itsekin. Sitä, joka tuo muistoja mieleen ja hyristyttää, koskettaa! Toinen paikka, toinen aika - niin lopputulos olisi voinut olla ihan toinen!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!