sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Kari Aihisen makaronilaatikko tuunattuna vieläkin paremmaksi


Kari Aihisen reseptin mukaan tehty ”parempi” makaronilaatikko on yksi perheen suosikkiruoka. Ohessa linkki alkuperäiseen ohjeeseen, jota tänään vähän tuunailin.

https://www.soppa365.fi/reseptit/pastat-ja-risotot-padat-ja-laatikot/kari-aihisen-mehukas-makaronilaatikko

Jotta ruoasta ei tulisi niin kovin rasvaista, huuhtelin aurinkokuivatuista tomaateista (valmiiksi kuutioituja) ylimääräisen öljyn pois. (Varmaan harhaoppinen teko, mutta kermaakin pitää olla...)

Käytin kermaa vain 2dl (kun jämäpurkki sattui jääkaapissa olemaan), yhden purkin Koskenlaskija Ruoka&Dippi Savupekonia ja 2dl maitoa.

https://www.valio.fi/tuotteet/juustot/valio-koskenlaskija-ruoka-dippi-cheddar/

Koska syön keliakiani vuoksi vain gluteenitonta, keitin tähän n. 7dl gluteenittomia makaroneja. Näin ruoka on sekä gluteenitonta että laktoositonta, kun käytetään laktoositonta kermaa ja maitoa.

Jauhelihana käytin kotimaista luomunaudan jauhelihaa.

Ei kaupallista yhteistyötä tekstissä mainittujen tuotteiden tai henkilön kanssa.

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat
Kuvien ja tekstin luvaton kopiointi on kielletty.


2 kommenttia:

 1. Minä teen "makaronilaatikon" hiukan terveellisemmällä tavalla, eli makaronien sijasta laitan kesäkurpitsakuutioita. Jos kurpitsasta vielä poistaa vihreän kuoren, eivät vaativimmatkaan mukulat tunnista raaka-ainetta, vaan kaikki menee kaupan, kyselemättä! Pankaas kokeillen!

  Munamaito saa tässä virityksessä olla hiukan pienempään nestemäärään tehtyä, sillä kesäkurpitsasta irtoaa jonkin verran nestettä jo itsessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dzinni vinkistä. Tämä kesäkurpitsaversio otetaan kokeiluun ehdottomasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!