sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Kaikkien aikojen kukkismuusi



Itsenäisyyspäivän kunniaksi lähdin kokeilemaan lukijamme Jaanan vinkkinä saatua kukkismuusia.

Kukkismuusiin tarvitaan kukkakaali, jonka valinnan tein huolellisesti. Kotimaisia ei ollut tarjolla, mutta valitsin kauneimman ja vähimmän määrän suojuslehtiä omaavan kaalin ostoskoriini. Kukkakaalit oli pakattu muoviin, joten suojuslehtiä ei voinut kaupassa raapia pois.


Pilkoin kukkakaalin ja laitoin porisemaan suolalla maustettuun veteen.

Annoin kiehua niin pitkään, että haarukka mennä sujahti kaaliin kuin sulaan voihin. Kaadoin veden pois ja lisäsin aimo nokareen voita ja muussasin samaan tyyliin kuten perunat perunamuusia tehtäessä. Sose on itsessään melkoisen notkeaa, joten toisin kuin perunamuusiin, ei kostuketta juuri tarvitse lisätä. Mutta Jaanan ohjetta noudattaen lisäsin lorauksen kuohukermaa ja suolaa sekä Herbamarea.

Kukkakaalin kiehuessa valmistin salaatin seuraavista aineksista:

Jäävuorisalaattia
Luumutomaatteja
Persimonia
Punasipulia
Vihreitä oliiveja
Salaattijuustoa yrttiöljyssä
Paahdettuja auringonkukan siemeniä


Samalla paistoin myös valmiiksi marinoidut kanan rintafileet kypsiksi ja lorautin ruokakermaa ja kuumensin melkein kiehuvaksi.

Ta-daa. Kelpo ateria valmistui puolessa tunnissa ja syötiin nautiskellen. Kukkakaalimuusi maistui juuri niin hyvältä, kuin lukijamme sitä mainostikin. Taivaalliselta. Maistui myös muille ruokailijoille erinomaisesti.


Kukkismuusia jäi hieman tähteeksi ja lisään sen huomenna tehtävän perunamuusin sekaan.

Lopuksi vielä hauska tositarina. Tuttua on, että kukkakaaleista voi kaupassa raapia suojuslehdet pois. Kauppiaat varaavat kukkakaalilaarin viereen usein pahvilaatikonkin näitä lehtiä varten. Taannoin olin ostoksilla, kun punaiset paprikat olivat tarjouksessa. Eräs asiakas yhytti paprikat ja alkoi lappaamaan niitä pusseihin. Tai ensin hän suoritti toimenpiteen: repi irti paprikoista kannat ja tiputti ne myynnissä olevien paprikoiden joukkoon. Pidin suuni, vaikka olin kahden vaiheilla. Jotenkin myötänolotti, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Kuvien ja tekstin luvaton kopiointi on kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!