perjantai 1. marraskuuta 2019

Salaperäinen hymy




Nytte Nymman piirtämänä


                      

Mitä sä luulit, että susta tulisi isona?

Luulin, että jossain vaiheessa minusta tulisi aikuismainen. Mutta nyt olen iloinen, ettei näin ole ainakaan vielä käynyt, vaan olen pysynyt hirveän lapsellisena, uteliaana, innokkaana oppimaan uusia asioita. Luulin (ja toivoin) myös, että minusta olisi tullut pidempi - sekään odotus ei toteutunut. Mutta parempi pätkä, kuin kauhean pitkä, näin naisena. Luulin vielä lisäksi, että tekisin töitä lasten parissa, näinkään ei käynyt. Opettaja oli haaveammattini. Jonkunlaista opetus- ja oppimistyötä se on nykyinen työkin.

Ketä julkkiksia kutsuisit sun synttäreille?

Kutsuisin esiintymään Ville Valon ja Agentsin ja/tai Jorma Kääretortun.  Murrerunoilija Heli Laaksosen kutsuisin pitämään juhlapuheen. Yleiseksi seremoniamestariksi pyytäisin Kiti "Tanhupallo" Kokkosen ja väliajoille esiintymään Ismo Leikolan. He saisivat kuitenkin myös juhlia mukana ja syödä kakkua. Vieraiksi kutsuisin vielä kaikki lempikirjailijani: Stephen Kingistä Päivi Alasalmeen. Ja tietysti perheeni, kaikki hyvät ystäväni, Nymma ja kumppanit. Ai niin, onko Nymma julkkis - no melkein.


Kaksi tärkeintä tavaraasi?

Kyllä kännykästä on tullut tosi tärkeä eli se on ainakin. Ei olisi lankapuhelinaikaan tullut mieleenkään vastata puhelinta tärkeimmäksi tavaraksi. Toinen tärkeä onkin vaikea. Onko aivot tavara? Ei ole. No, kyllä se sitten on sänky. Ei sentään jääkaappi. Ei vaan, kyllä silmälasit taitavat olla sänkyä tärkeämmät - monitehot ja päätelasit.


Kaksi turhinta tavaraasi?

Hmmm, turhia tavaroita on kaapit täynnä. Mutta turhuuksien turhin tavara numero yksi on jäätelökone (käytetty tasan kerran). Ja toinen on hihansilityslauta (käytetty yhtä monta kertaa). Mutta siellä ne kaapissa nököttävät. Kuolinsiivoan ne pois, piakkoin.

Nymman kysymykset Nyttelle:


Mitä et aio enää ikinä ostaa?

Liimattavia irtoripsiä enkä hiusten vaalennusainetta. Molempien kanssa hutiloin pahasti. En onneksi yhtäaikaisesti, se olisikin ollut ihan huippusuoritus.

Mitä aiot vielä ostaa?

Olen ihan varma, että ostan vielä joskus lentolipun (meno-paluu) Usahan. Olen matkustanut elämäni aikana niin vähän, että maailma voinee kärsiä minun takiani yhden kaukomatkan. 

Mitä et ole vielä ostanut?

Edellä mainitun lisäksi en ole koskaan ostanut ainakaan huumeita. Enkä osta. Tästä olen aivan varma. Melkein kaikkea muuta on tullut ostettua ja kokeiltua. 

Mitä et enää käytä?

Luulen, etten koskaan enää käytä piilolaseja. Enkä laihdutusvalmisteita. Enkä myöskään yli seitsemän sentin korkoja. Ja tuskin bikineitäkään tai minihametta.

Mitä söisit? 

Juuri nyt maistuisi kivasti jokin makea, pieni iltaherkku, vaikkapa palanen toscapiirakkaa. 

Olen kyllä hyvinkin kaikkiruokainen eli nälkään menee melkein kaikki. Nälässä en ole toisin sanoen ollut. Yritän syödä mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa ja luomuakin, mutta en ole ruuan suhteen minkään sortin kiihkoilija. C-vitamiinin tarpeeseen mieluummin oman maan, kuin kaukomaiden hedelmiä.

Mitä et söisi?

En söisi heinäsirkkoja tai toukkia, koiraa tai marsua. Enkä apinan aivoja tai minkään eläimen kiveksiä tai silmiä. Näitä en ainakaan. Enkä ryhtyisi kannibalismiin.


Nytte Nymman piirtämänä

                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!