lauantai 2. marraskuuta 2019

Kaikkien aikojen kuorrutettu kukkakaaliherkku

Lisukkeeksi tai pieniksi ateriaksi valmistuu helposti herkullinen sienillä kuorrutettu kukkakaali. Sieniksi käyvät kantarellit, tatit, suppilovahverot tai vaikka herkkusienet kaupan hyllyltä.

Laita kukkakaali porisemaan suolalla maustettuun veteen, niin että se on lähestulkoon läpikypsä.


Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Putsaa sienet ja haihduta neste pannulla.



Kun  neste on haihtunut, lisää ensin pekoni ja sitten sipuli ja valkosipuli.


Lisää kermaa ja lopuksi suolaa tai Herbamarea.

Kokki ja tärkeä ainesosa
Nosta kukkakaali uunivuoalle ja halkaise luumutomaatteja kylkeen.



Kaada sienimuhennos kukkakaalin ja tomaattien päälle.

Päällimmäiseksi kuorruttamiseen sopivaa juustoa. Edam-raaste on erinomaista tähän tarkoitukseen. Meiltä löytyi kaapista Portsalut-jämät. Ei moittimista.



Vuoka uuniin noin 20 - 30 minuutiksi kunnes pinta saa väriä.

Nauti. Tämähän on melkein kevyttä kasvisruokaa ;)




Kuvat. Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä mainittujen ja kuvissa näkyvien tuottajien kanssa / EAt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!