keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Perushuttua syysviikonloppuun ilman laktoosia ja gluteenia




Helppo ja maistuva uuniruoka, jonka tekemisessä ei voi epäonnistua. Kypsyminen vie sen verran aikaa, että ei ole ihan arkipäivän kiireisiin sopiva. Tämän voi laittaa uuniin paistumaan ja mennä vaikka tunniksi ulkoilemaan tai haravoimaan pihaa. Sitten kannattaa jo välillä tarkistaa, ettei se tummu liikaa pinnasta.


Kaikkien aikojen liutusloota (laktoositon ja gluteeniton). Liutunen = ohut perunaviipale


10 isoa perunaa
700g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1prk Koskenlaskija Ruoka savupekoni
2x200g Eila-raejuustoa 
2 munaa
3dl laktoositonta maitojuomaa
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
mustapippuria
suolaa
gluteenitonta korppujauhoa

Kuori ja liutusta (leikkaa ohuiksi viipaleiksi) perunat. Ruskista jauheliha kahdessa erässä ja sekoita siihen mausteet. Tuore sipuli ja valkosipuli käyvät myös hyvin, mutta laiskuuttani käytin tällä kertaa kuivattuja.



Riko munien rakenne ja sekoita siihen maitojuoma.


Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, jauhelihaa, munamaitoa sekä raejuustoa ja koskenlaskijaa. Päällimmäiseksi tulee perunaa.



Ripottele pinnalle korppujauhoa. Paista uunissa 225 asteessa 1,5 tuntia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se loppuvaiheessa foliolla tai leivinpaperilla.



Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä postauksessa mainittujen ja kuvattujen elintarvikkeiden valmistajien kanssa.

1 kommentti:

  1. Pitää kokeilla joskus meillä on tarvetta gluteeniton ja laktoositon hyvistä helpoista ohjeista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!