maanantai 21. lokakuuta 2019

Kaikkien aikojen uunitaimen


Vaikka viikonlopun herkuksi maittava ja nopeasti valmistuva uunitaimen tarjoustaimenesta.

Homma hoituu näin:

Uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja samaan aikaan perunat ja oman maun mukaiset kasvikset kiehumaan.


Kuvassa kokki kattilansa kanssa


Leivinpaperin päälle asetetut taimenfileet maustuvat suolalla ja yrttisekoituksella. File/syöjä -taktiikka. Uuniin noin puoleksi tunniksi.


Perunoiden ja kasvisten kiehuessa ja taimenen muhiessa uunissa valmistuu kylmä kastike kermaviilistä.

Kastikkeeseen tarvitaan:

*yksi purkki kermaviiliä
*ruohosipulia tai tilliä tai molempia
*hyppysellinen sokeria
*ripaus suolaa tai Herbamarea
*turaus sinappia

Sekoita ainekset keskenään.




Sitten syödään 😋



Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei mitään kaupallista yhteistyötä jutussa esiintyvien tuotteiden tuottajien kanssa.


2 kommenttia:

  1. Taimenta en olekaan vuosiin syönyt - hyvä ohje!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Kyllä vaan, tämä on helppo valmistaa ja tarvitaan vain vähän raaka-aineita ja silti se on kuin juhlaruokaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!