sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Kaikkien aikojen uunilohi nro 2

Uuniin menossa

1,2kg merilohi- tai kirjolohifile
2 rkl Dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
1 yksikyntinen valkosipuli
sitruunamehua
kalamaustetta

Laita file uunivuokaan ja purista päälle sitruunamehua ja ripottele kalamaustetta maun mukaan.

Kokki kurkistelee kuvan yläreunassa ennen lohen uuniin menoa.


Käytetyn kalamausteen koostumus: merisuola, sipuli, paprika, valkosipuli, mustapippuri, kurkuma, korianteri, sinappi, chili, sarviapila, kumina, basilika, persilja, tilli, glukoosi, perunatärkkelys, aromi.

Sekoita sinappi ja hunaja ja murskaa sekaan valkosipuli. Levitä seos kalafileen päälle. Paista uunissa kypsäksi. Fileen paksuudesta riippuen 30-45 min.

Vihreä salaatti ja keitetyt perunat "kylkeen" ja ääntä kohti. Lisäksi sopii erikoisen hyvin kylmä Creme Bonjour Tilli + sitruuna.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!