Erikoinen Asiantuntija laittoi tänään lukijamme ohjeen mukaan uuniin possua kasviksilla. Karvan verran muutin alkuperäistä ohjetta. Lisäsin siihen pari yksikyntistä valkosipulia ja pienen tölkin olutta nesteeksi. Valkosipuli ja olut.... mmmmm.... mikä pari!!
2kg possun etuselkää tai lapaa
puolikas lanttua
3 punasipulia
muutama pieni porkkana
2 kpl yksikyntistä valkosipulia
1 pieni tölkki Kukko-olutta (gluteeniton)
mustapippuria
suolaa
Poistin possunlihasta nahan ja isoimmat rasvat ja paloittelin vähän tulitikkuaskia isommiksi paloiksi. Mahdolliset luut mukaan pataan makua antamaan. Kasvikset kuorin ja lohkoin. Lihat käytin kuumalla pannulla sen verran, että saivat pintaan väriä ja niin ollen pinnat sulkeutuivat.
Sitten vaan pataan lihat, kasvikset, mausteet ja olut ja uuniin miedolle lämmölle useaksi tunniksi.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas / Erikoiset Asiantuntijat
Herkulliselta näyttää, mutta heti on tämän ruokavieraan pakko sanoa, että voi kiitos, oisko teillä vatsaystävällisempää vaihtoehtoa. Sipuli ja sipuli näet ovat pahinta mitä minun mahalaukkuni tietää. Olut ja lanttukin kyllä menisi ja uskon, että ne yhdessä antavat tosi täyteläisen erilaisen maun liemelle.
VastaaPoistaKiitos Eeva kommentistasi. Tottahan toki tästä voi jättää sipulin kokonaankin pois ja vaihtaa lantun vaikka nauriiseen. Voisiko salottisipuli olla miedompaa vai onko sipuli kokonaan pois laskuista? Ruoka itse asiassa muistuttaa tosi paljon karjalanpaistia. Kokilla on aina oikeus tuunata ohjetta tilanteen, saatavilla olevien ainesten ja oman mieltymyksen mukaan. Hyvin samantapainen ruoka karjalanpaistilihoista tehtynä on meillä kotona käytössä ja sillä on oma nimikin: xxxx:n pata, jossa xxxx on oman kaupunginosan nimi. Kävisikö sipulin tilalla tässä kuivattu sipulijauhe tai -rouhe? Tai ruohosipuli? Karjalanpaistilihat aion tästä lähtien korvata tällä possun lavalla, joka on huomattavasti edullisempaa ruhon osaa.
VastaaPoista