tiistai 24. syyskuuta 2019

Kaikkien aikojen gluteeniton tattipiirakka



Pohja:

1,5 dl vaaleita Jytte-jauhoja
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl vettä
0,5 dl öljyä tai voisulaa
1tl leivijauhetta
0,5 tl suolaa

Täyte:

Tatteja, (kinkkua,) 1 sipuli, 1 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar, maitoa, 2 munaa
suolaa, valkopippuria, kirveliä, persiljaa, ruohosipulia, 2dl punaleima Emmental-juustoraastetta

Puhdista sienet, pilko ne ja paista pannulla kypsäksi. Loppuvaiheessa lisää sipulisilppu mukaan pehmenemään. Pilko muutama kinkkusiivu. Sekoita muut ainekset ja mausteet. Tässä versiossa käytettiin kuivattua persiljaa ja ruohosipulia, mutta tuore olisi tietysti aina parempi ja maukkaampi. Purjosipuli käy tähän myös hyvin keltasipulin sijasta.

Levitä ja painele taikina vuokaan, päälle sienet, sipulit (ja kinkut) ja päälle juoksevampi osa täytteestä mausteineen. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 175 C kunnes pinta on hyytynyt ja alkaa reunoista ruskistua, n. 40 minuuttia.

Täytteen ainemäärät ovat suuntaa-antavia ja omasta hatusta vedettyjä. Kinkun voi jättää halutessaan kokonaan pois. Tässä se oli korvaamassa vähäistä tattimäärää.






Kokki muisti tulla kuvaan vasta, kun oli vetänyt jo yli puolet piirakasta huiviinsa. Röyh!

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä Koskenlaskijan ja emmental-juuston kanssa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!