torstai 19. syyskuuta 2019

HAKEKAA KÄTILÖ POIS!HAKEKAA KÄTILÖ POIS!

Brittiläisellä formaatilla tehty suursarja maailman tärkeimmästä ammatista jatkuu sovellettuna Suomen olosuhteisiin. Sarja perustuu tositapahtumiin. Viime aikoina on keskusteltu paljon lääkärien ylikuormittuneisuudesta, josta potilaat joutuvat kärsimään huonon kohtelun muodossa. Sama tilanne koskee hyvinkin myös kätilöitä, joilla on pitkät työvuorot ja monta tilannetta päällä yhtäaikaa. Ensimmäisellä kaudella puretaan pieleen menneitä synnytyksiä, joissa pääosassa on ollut stressaantunut, pahantuulinen ja asiakkaalle tiuskiva kätilö. Sarjan kaikki jaksot ovat nähtävissä Kolmio miinus -kanavalla keskiviikkoisin.


ÄLKÄÄ HAKEKÖ KÄTILÖÄ!

Toinen, dokumentaarinen  kausi pureutuu maailmalla yleistyvään trendiin viedä luonnonmukainen synnytys äärimmilleen. Ideologian perusteena on, että eiväthän villieläimetkään tarvitse synnytyksissään kätilöä. Kausi sisältää aitoa kuvamateriaalia, joka saattaa järkyttää herkimpiä katsojia. Ensimmäisessä jaksossa nähdään mm. autenttista kuvaa miten ensisynnyttäjä korpikuusen alla synnytettyään puree napanuoran poikki ja syö istukan.  K-16v


KÄTILÖÄ EI OLE!
Kolmas kausi on visiönäärinen kuvaus siitä, mihin jatkuvat kululeikkaukset sotealalla johtavat. Vain ensikertalaiset ja riskisynnyttäjät saavat kätilön avukseen. Tavallisissa synnytyksissä saa tulevaa äitiä auttaa vain isä tai multitaskaava vahtimestari. Sairaaloiden vahtimestarien työnkuva tuleekin muuttumaan radikaalisti. Kauden ensimmäisessä jaksossa nähdään verinen taistelu ammattiliiton ja työnantajaleirin välillä. Entä kuka lohduttaisi pyörtyilevää isää?

Osastonlääkärit, joita on vain yksi viittä synnytyssairaalaa kohti, joutuvat tekemään vaikeita ratkaisuja. 

Tämä postaus oli rankemmanpuoleista huumoria siitä mitä voi tapahtua, kun asiat menevät tai ne viedään äärimmilleen, eikä sitä pidä ottaa tosissaan. 


Kuvat: Pixabay
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!