sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Kaikkien aikojen kaalilaatikko


                              
1 pieni varhaiskaali tai ison kaalin puolikas
1,5dl puuroriisiä
400g vähärasvaista nauta-sikajauhelihaa
(½-1 dl tummaa soijarouhetta)
½ dl siirappia
vettä kaalin keittämiseen
paistorasvaa jauhelihan paistamiseen
suolaa
meiramia
kokonaisia maustepippureita
valkosipulijauhetta
(valkopippuria)
(voita pinnalle)


Tee näin:

Pilko kaali ja keitä sitä kypsäksi n. 15-20 minuuttia. Ota keitinvesi talteen. Ruskista jauheliha. Voit halutessasi lisätä paiston loppuvaiheessa vähän soijarouhetta. Se imaisee ylimääräistä rasvaa ja kosteutta ja antaa lisää ruokaisuutta. Keitä puuroriisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kaikki ainekset mausteiden kanssa ja laita seos voideltuun uunivuokaan. Kaada kaalin keitinvettä vuokaan sen verran, että veden pinta juuri ja juuri näkyy. Voit lisätä muutaman voinokareen pinnalle. Paista uunissa 175 C n. 1 tunti. Vegaaniversio syntyy soijarouheella ja kasvisrasvalla. Käytä silloin soijarouhetta pakkauksen ohjeen mukaan.

Oleellisen tärkeitä tässä ruokalajissa ovat riisin oikea määrä (ei liikaa), kaalin keitinveden käyttö sekä meirami ja siirappi.  













                                                                                                                                                                                                                                                                                                          



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!