maanantai 3. kesäkuuta 2019

Vaihto-oppilasta odotellessa


Nymmua taas mietityttää.

Voi kun se Britannian Ellu ymmärtäis jäädä jo eläkkeelle, kun on vielä hyvissä voimissa ja jalka nousee. Lopettais jo sen palatsissa pönöttämisen ja parempien ihmisten kanssa keekoilun. Joku muu vois kuunnella, kuinka teresamei on (thank God) lopultakin saanut tarpeekseen pääministerin hommista.

Lähtis Ellu vähän päivätansseihin ja jazzklubeille jamittelemaan. Nythän se Tellukin joutais kaveriksi. Nappaisivat oluen tai pari pubissa ja jorisis joutavia paikallisten kanssa. Ottais mukaan sen hävyttömiä laukovan ukkopahansa, vaikkei siitä kuskiksi enää olekaan. Kun meni missaamaan ajokorttinsakin. Voisivat mennä ihan tavallisella taksilla, ei tarvis kurpitsavaunuja viritellä ja hevosia valjastaa. Niin minä tekisin.

Kyllä ei enää huvittais olla kuningatar kun 93v on lasissa. Tuskin hän enää haluais ”kiertää mualimaa”. Tosin rahaa löytyy varmaan siihenkin ja vois lennellä omalla suihkarilla. Eikä tarvis enää joka reissulle pakata hautajaisvaatteita mukaan.
Pitäiskö soittaa? Hellitä nyt hyvä ihminen kun vielä voit. Diör mäzesti. Pliis kiv ap, ven juu stil aar eipel tu.

Isännän kanssa vedettiin pakastimesta sulatettua hernesoppaa jo kolmatta päivää. Mietin ääneen, että ei se Ellu kyllä tiedä meitin tämmösten ihmisten elämästä yhtään mitään. Ehdotin, että jos se ymmärtäis ottaa vähän laatuaikaa itelleen, niin pyydetään se meille vaihto-oppilaaksi. Syötäis yhdessä hernesoppaa. Paistettais lettuja ja takassa makkaraa. Hän vois myös antaa omastaan palasen kaimalleen, meidän haukkulille. Tehtäis sille peti tytärten huoneisiin. Kumpaan vaan ma’am haluaa.

Opittais kieltä, puolin ja toisin. Opettaisin ekana, että ”Kekkonen” ja ”perkele”. Ne hän saattaa kyllä osata jo ennestäänkin. Muutama viikko tai kuukausi vaan ja viisastuttais paljon. Tällä alkaisi olla jo vähän kiire toteuttaa, ennen kuin brexit ”on täällä”.

Ellu sais kyllä imuroida ja mopata ja siivota vessat torstaisin. ”Ei helvetissä”, tuumasi isäntä. Sitten olis niitä kahden kaapin kokoisia turvamiehiä tontti täynnä. Kuitenkin kurkkisivat ikkunoista ja pissaisivat marjapensaisiin. Ja pitäis juoda Ellun kanssa teetä joka jumalan päivä klo 5 p.m. Meillä juodaan kahvia silloin. No, olkoon sitten. Pitäköön kruununsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!