maanantai 8. huhtikuuta 2024

Mökkipäiväkirja 2/2024


Heti mökkitietä ajellessamme (muutama kilometri yhden auton levyistä hiekkatietä) totesimme, että nyt on vuodenaika mökkeilylle väärä. Rospuuttokeli. Tie oli ihan hirveän kurainen. Lenkitä siinä nyt sitten koiraa. Metsässä näytti olevan lunta, mutta tuskinpa ladunpohjat olisivat enää kestävät (kävellen).

Noudettiin avain isäntäparin kotiovelta sovitusti. Ensimmäisenä oven avauduttua pelmahti ulos varmaan vähintään 50 kiloa painava Roope-koira (labradorinnoutaja), jonka muistin kyllä kiltiksi ennestään. Mukava mökki-isäntä lähti opastamaan meitä mökille, vaikkei me mitään erityistä opastusta tarvittu. Kunhan turistiin mökin pihassa niitä näitä. 

Hän oli sahannut avannon laiturin päähän. Nyt olisi elämän tilaisuus käydä avannossa! No ehkä jätetään ajatus vielä ”hautumaan”. Useammankin mökin katolle oli asennettu aurinkopaneeleita. Niemestä oli myös kaadettu useampia mäntyjä ja mökki-isännän pihassa oli selvästikin uuden mökin aihio tekeillä. Varmaankin juuri näistä männyistä. Miten miellyttävä ajatus, että mahdollinen uusi mökki on ollut samassa niemessä jo pitkään, kasvavien mäntyjen muodossa.

No eihän me sitten ekana kokonaisena päivänä jätetty Haukkulin iltapäivälenkkiä sen takia tekemättä, että tassut kuraantuu!! Saahan ne pestyä. Vaikkei Haukkulin omaa shampoota tullutkaan otettua mukaan. Onnistuu se käsisaippuallakin. Ja niin lähdettiin kuraiselle hiekkatielle pienelle lenkille. Aamulenkin ja muut pissareissut Haukkuli olikin tehnyt mökin ympäristön varvikossa, joka oli jo lumeton ja pinta-alaltaan riittävä sekä paljon löytyi nuuhkittavaa, koska kaikilla mökeillä lemmikit ovat sallittuja.

Mökin pohjapiirros on samanlainen kuin siinä toisessa mökissä, jossa olemme olleet kolme kertaa aiemmin. Se on neljän tähden mökki ja tämä on kolmen tähden ja vähän pienempi. Ei näillä kahdella mökillä suurtakaan eroa ole. Keittiövälineistö ja astiat ovat lähes ensiluokkaisia. Mihinkään suuriin kalaaseihinhan ne eivät määränsä puolesta riittäisi, mutta eipä tarvitsekaan. 

Pyykinpesukone on uusi ja hieno. Yleensä emme ole juurikaan pyykänneet mökeillä. Mutta jos tulisi tarvetta sille, niin täällä ei pyykinpesuainetta ole. Eikä tajuttu ottaa omaa mukaan. No, mökki-isäntä varmaan kiidättäisi pyynnöstä sitä meille. 

Myös Haukkulin hammasharja ja -tahna unohtuivat kotiin. Nyt pitää sen hammashuollosta selvitä pelkillä purutikuilla. Haukkulin hampaat ovatkin hyvässä kunnossa. Eläinlääkärikin on niitä kehunut. 

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!