lauantai 28. lokakuuta 2023

Savuporo-tattipiirakka


Ostin Antiikki- ja keräilymessuilta sienien terveysvaikutuksista kertovan kirjan ja heti tuli tarve tehdä jotain sienistä. Joko pakastetuista tai kuivatuista. Suolatut sienet annan vielä olla rauhassa.

Samalla on menossa pakastimien siivous- ja tyhjennysprojekti koskien tuotteita, jotka menisivät kohta pakastettuinakin vanhaksi. 

Pakkasesta löytyi gluteeniton piirakkapohja, jonka sain sulamisen alkuun mikrossa. Sulatin myös pienen nyssykän tatteja ja suppilovahveroita sekä purjoa.

Kaupasta kävin hakemassa savuporoa, kermaviiliä ja Koskenlaskija-cheddar -dippiä. Savuporosiivut pilkoin pienemmiksi, sienet olivatkin jo sopivina paloina kuten myös aikaisemmin pakastettu ylijäämä purjosipulista, joka päätyi nyt käyttöön. 

Kermaviiliin sekoitin dipin ja yhden kananmunan sekä hitusen mustapippuria, suolaa sekä valkosipulijauhetta. 

Piirakkapohjan painelin vuokaan ja paistoin sitä ensin kymmenisen minuuttia uunissa ilman täytteitä. Pohjalle levitin purjot, niiden päälle savuporot ja sienet sekä kermaviilihässäkän levitin koko komeuden päälle. Paistoin uunissa yhteensä 40 min. Aluksi 20 min 175C asteessa ja kun näytti siltä, ettei mitään tapahdu, nostin lämmön 200C asteeseen.

Sienikirja on muuten hyvä, mutta siinä on juttua kaikenmaailman hytyhaarakkaista, joista en ole ikinä kuullutkaan saati nähnytkään enkä sellaisiin koskisi tikullakaan vaikka joskus näkisinkin.


Ihan kivan näköisiä, mutta tyydyn silti edelleenkin kantarelleihin, suppilovahveroihin, tatteihin, rouskuihin ja haperoihin, jotka tunnen ja joita löydän. 


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty.

Ei kaupallista yhteistyötä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!