maanantai 25. syyskuuta 2023

Sukupuolineutraalit yleisurheilukisat



Nyt on menty liian pitkälle.
Helsingin kaupunki on päättänyt järjestää lasten yleisurheilukisat ruotsinkielisissä alakouluissa sukupuolineutraaleina. Ohessa kopio IS:n jutusta, jossa kerrotaan HBL:ssa julkaistusta uutisesta: 

”HELSINGISSÄ järjestettiin syyskuun alussa ensi kertaa sukupuolineutraalit yleisurheilukilpailut ruotsinkielisten alakoulujen oppilaille, kertoo Hufvudstadsbladet.

Kaikki lapset siis kisasivat sukupuolesta riippumatta samassa sarjassa.

Helsingin kaupungin tukema kilpailukonsepti sai HBL:n haastatteleman, Helsingin Maunulassa sijaitsevan Månsas lågstadieskolan liikunnanopettajan Niclas Krookin ”veren kiehumaan”.

Kilpailuissa jaettiin yhteensä 60 mitalia. Pojat voittivat näistä 44. Kultamitaleja oli jaossa 18. Näistä tytöille meni vain neljä.

Opettaja Krook pöyristelee asiaa niin opettajana kuin vanhempana.

– Meidän koulumme voitti kuusi mitalia. Kaikki poikia. Tämä vaikuttaa oppilaisiin pitkällä aikavälillä, Krook sanoo HBL:lle.

– Itse olen kahden tyttären isä. Minusta se oli kauheaa. Vanhempana pidän röyhkeänä, että tyttärelläni on vähemmän mahdollisuuksia voittaa mitali, koska hän kilpailee poikia vastaan. Koulu edistää tasa-arvoa, mutta sitä vastaan ​​järjestetään kilpailuja, Krook jatkoi.

Opettaja kertoo pelkäävänsä, että tyttöjen urheilukipinä hiipuu tämänkaltaisten kilpailujen seurauksensa.

HBL:N MUKAAN Helsingin kaupunki halusi luopua poikien ja tyttöjen sarjoista, jotta kisoissa otettaisiin huomioon myös ne lapset, jotka eivät tunne oloaan mukavaksi tyttöjen tai poikien sarjoissa.

– Kyllä, on joitakin sellaisiakin oppilaita ja kunnioitan sitä täysin. Mutta heidän tarpeillaan ei saa olla negatiivista vaikutusta suureen joukkoon lapsia, tässä tapauksessa tyttöjä, Krook sanoo.

HBL:n artikkelin mukaan ajatus sukupuolineutraaleista kilpailuista sai alkunsa tutkimuksesta, jonka mukaan alakouluikäisenä tyttöjen ja poikien fyysiset erot ovat pienet ja mahdolliset erot juontavat juurensa kasvatuksesta ja ympäristöstä.”

Tämä juttu sai minunkin vereni kiehumaan. Onko missään enää mitään tolkkua siinä, kuinka paljon pienet vähemmistöt pääsevät määräämään toimillaan enemmistön elämästä?

Ymmärrän ja hyväksyn sen täysin, että joku (hyvin pieni osa ihmisistä) kokee syntyneensä eri sukupuolen kroppaan kuin mikä hänelle on syntymässä sukupuoleksi määritelty. 

Mutta tämä asia ei ole vielä ala-asteikäisten kohdalla niin ajankohtainen, että sen suhteen pitäisi tehdä tällaisia muutoksia hyviksi nähtyihin käytäntöihin. Ala-asteikäisen sukupuolisuus on vielä uinumassa ja nupullaan. Jos sen ikäinen tuumaa olevansa väärässä kropassa, voi olla kysymys jostain ihan muusta pahasta olosta. Esimerkiksi koulukiusaamisesta, peloista samansukupuolisia kavereita kohtaan, jostakin näyttämisen halusta ja ties mistä. Asia voi jollekin tuon ikäiselle olla vain niin ”hienoa”, että tekeydytään muuksi kuin ollaan.

Tässä ei ole yhtään ajateltu sitä, mikä vaikutus sukupuolineutraalilla kilpailulla on enemmistönä oleviin tyttöihin, jotka kilpailivat poikia vastaan eivätkä tietenkään pärjänneet. Ovathan pojat jo tuossa iässä useimmiten fyysisesti vahvempia ja monet liikunnallisesti aktiivisempia kuin tytöt. 

Pieni vähemmistö on päästetty sukupuolisensitiivisyyden varjolla pompottamaan enemmistöä ihan 6-0. Niin ärsyttävää ja raivostuttavaa, etten viitsi tällä enempää pilata päivääni. 

Ja anteeksi jo etukäteen, mutta uskon, että suurin osa kansasta ajattelee samalla tavalla. 

Kuva: Pixabay
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty. 
Ei kaupallista yhteistyötä.









4 kommenttia:


  1. Tässä maailmassa voi tapahtua mitä vain, eikä se kauhistuta kaikkia, sillä hölmöläisen touhua se on, ei mitään järkeä urheilla tyttöjen poikia vastaan, jossa pojilla on parempi mahd.voittaa.
    Korostan aina sitä että jos on syntynyt vaikka tytöksi, niin hän todellakin on tyttö, Jumala ei tee virheitä, jos tyttö alkaa ajatella että hän onkin poika, niin se on vääristynyttä ja kieroutunutta ajattelua, osa syy on myös yhteiskunta, joka antaa tilaa enempi ja enempi tälle vääristetylle ajattelulle,
    mutta niin se on että kun ihminen hylkää sen minkä Jumala on luonut, niin hän alkaa etsiä jotain mikä häntä miellyttää, ja niin menee väärälle polulle,
    ja kun ei uskota mitä Raamattu sanoo niin selkeästi mikä on oikein ja mikä on väärin, ja mikä on syntiä, Raamatussa on elämän ohjeet, kun niitä ei lueta, eikä noudateta, niin eletään kuin sika pellossa.
    Sääli niitä lapsia, jotka joutuvat alistumaan aikuisten hölmöläisiin juttuihin.

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen sitä mieltä että kaikki tämä "sukupuolettomuus" menee jo liian pitkälle. Mutta jos uskotaan että Jumala on meidät luonut, niin silloin on myönnettävä että hänkin tuntuu tekevän virheitä! Omasta mielestäni kaikki on vaan ikävästä sattumasta johtuvaa, siis se ettei tunne olevansa sitä sukupuolta joksi on syntynyt.

    VastaaPoista
  3. Tässä on käynyt niin, kuin klikkiotsikoilla on tapana, eli provosoida. Ei ollut kyse vain transsukupuolisista, vaan myös tasa-arvosta. Alle 10-vuotiailla ei ole fyysistä eroa vahvuudessa tai nopeudessa riippuen sukupuolesta, suurin ero tulee kasvatuksesta ja oletuksista. Poikia kannustetaan palloilemaan, tappelemaan, juoksemaan, kilpailemaan yms. Tyttöjen niin kutsuttu heikkous on opittua. Tytöt voisivat pärjätä paljon paremmin, jos saisivat mahdollisuuden siihen.
    En ymmärrä miten kukaan voi loukkaantua tällaisesta.

    VastaaPoista
  4. Kristiinalle vastaan lyhyesti, niin siellä ihan alussa Raamattua se lukee,että "alussa Jumala loi taivaan ja maan.."ja myös ihmisen, eläimet ja kaiken,
    kannattaa lukea, poimin muutaman kohdan Raamatusta,
    "Ilm. 4:11
    "Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut".

    Tosin kerran Jumala on katunut tehneensä ihmisen, "1. Moos. 6:6 1
    "niin Herra katui tehneensä ihmiset maan päälle, ja hän tuli murheelliseksi sydämessänsä."
    siksi koska ihmisen teot olivat pahat ja synti hallitsi heidän elämää, niin Jumala päätti hävittää ihmiset vedenpaisumuksella, sama se on tämän nykyisen maailman kanssa.
    2. Piet. 3:7
    "Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään."
    Jumala loi meidät omaksi kuvakseen, mieheksi ja naiseksi hän loi meidät,
    niin siellä lukee, täydellisiä Jumalan luomia, mutta ihminen vääristelee kaiken kauniin, ihminen tuhoaa toisen ihmisen ja tekee tästä maailmasta kärsimyksen paikan itselleen ja eläimille, viattomat lapset joutuu kärsimään aikuisten ihmisten tyhmyyksistä ja synnillisistä seurauksista,
    lapsi on avuton noista hirvittävistä päätöksistä joita aikuiset tekee, lapsen ääntä ei kuunnella, lapsi vaiennetaan, aikuiset ajattelee omaa etua, niinkuin tuossakin urheilu kisassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!