sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta



Kun esikoinen syntyi, oli äitiyspakkauksessa puusta tehty taulu, jossa luki mistä on tehty pienet pojat ja mistä pienet tytöt?

 

Sammakoista, koiran hännän tupsukoista, niistä pienet pojat on tehty.


Sokerista kanelista inkivääristä ja kukista, niistä pienet tytöt on tehty.


Tällä tahdotaan mitä ilmeisimmin ilmaista, että poikien ja tyttöjen välillä on eroa. Elämän mallit omaksutaan lapsuudessa, jolloin tehdään selvä jako miesten töiden ja naisten töiden välillä. 


Esimerkiksi hoiva-alalla valtaosa työntekijöistä on naisia kun taas fyysistä voimaa vaativat työt ovat miesten alaa. Nykyään kyllä esimerkiksi rakennusalalla koneet tekevät raskaat työt. Mielenkiintoista, että suurissa rakennusyrityksissä naiset usein toimivat tiedotus- ja viestintätöissä. Osaava nainen pystyy antamaan positiivisemman kuvan yrityksestä. 


Kotitöiden jakaminen puolisoiden kesken on monesti haastavaa. Miten kotityöt jaetaan ja mitkä asiat ovat naisen vastuulla ja mitkä miehen. Nämä voivat aiheuttaa ristiriitoja ja jännitteitä monissa perheissä. Ihan tutkittu asia on, että eniten ristiriitoja aiheuttavat asiat lapsiperheissä ovat kotitöiden jakaminen, lasten kasvatus ja rahan käyttö. Jos nainen on äitiyslomalla ja odottaa kotona miehensä paluuta töistä esimerkiksi kello 16 jälkeen, on melko mahdotonta ottaa mallia englantilaisesta tavasta, jossa miehet menevät vielä töiden jälkeen oluelle.


Mikä sitten pelastaa naisen arjen? Tietysti vertaistukiryhmät, ystävät sekä neuvolat ja kaupungin tai kyläyhteisön viriketoiminnat. Erilaiset äiti-lapsi -kerhot, musiikki-, uinti- tai liikuntaharrastukset.  


Palataan otsikkoon. Ajattelussa miesten ja naisten välillä on eroa. Miten mies voi ymmärtää laajemmin naisen ajattelua? Kumpikin kaipaa älyllistä vastustajaa joka haastaa häntä. Lisäksi läheisyyden kaipuu sekä läsnäolo ovat suurimmat tarpeet mitä he kaipaavat. Parisuhde perustuu rakkauteen, mutta todellisuudessa moni vain luulee rakastavansa. Ongelma tulee eteen, kun mietitään mitä lopulta rakkaus on.


Yksi merkki rakastamisesta on se, että molemmat kuuntelevat toisiaan. Pahinta rakkaudessa on, jos olettaa että rakkauden merkit olisivat mustasukkaisuus tai omistaminen. Todellinen rakkaus haluaa toisen onnea. Se ei halua omistaa mitään. Voit vapautua mustasukkaisuudesta eikä sinun tarvitse kokea, että olet tuomittu kärsimään. Voit valita miten haluat toista rakastaa. Sinun valintasi voi muuttaa kaiken. Voi rakastaa kuin omistaja ja kostaa uskottomuutta tai rakastaa pyyteettömästi, koska pyyteettömän rakkauden jalous voi parantaa loukatun ylpeyden ja voit kulkea pää pystyssä, kun valitset toisen onnen. 


Hesarissa oli 90-luvulla sarjakuva nimeltä Naisen kanssa. Myöhemmin siitä tehtiin stereotyyppinen kirja. Se tarjosi parisuhteeseen muutamia oivalluksia, mutta pääasiassa valitettavasti vain väsyneitä läppiä.


Sarjakuvien rakenne on luentomainen. Se esittelee kunkin yksisivuisena teeman ja sen jälkeen professori selostaa miten nainen ja mies käyttäytyvät. Naisen kanssa -kirja on opaskirja parisuhteen karikoissa luovimiseen. Joihinkin se saattaa kolahtaa joihinkin ei. Käsittääkseni se on kirjoitettu miehen näkökulmasta. Siksi naiset eivät ole niin innoisaan tästä sarjakuvasta.


Kuva: Pixabay

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty.

Ei kaupallista yhteistyötä. 

1 kommentti:

  1. Kerronpa teille sellaisia ihmeitä joita te ette usko, mutta ne on totta koska itse olen nähnyt ja eräs ihminen kertoi niistä, ehkä ei sovi tähän postaukseen, mutta kun Rakkaudesta tuossa puhutaan, niin ihmetelkääpä tätä Rakkautta, mitä Jumala antoi muutamalle ihmiselle,.Erääälle ystävälle oli kasaantunut velkaa, hän on siis uskossa Jeesukseen, niin Jumala antoi taivaasta kultaa, jota oli ilmestynyt pöydälle, niinpä ystävä vei ne panttilainaamoon, ja niin sai kaikki laskut maksettua.Mutta entäs tämä, Timantteja alkoi tippua Raamatun välistä, ja ystävä vei asiantuntijalle, joka sanoi että mistä olette saanut näitä, ne ovat 40 karaattia, ystävä teetti sormuksen timantista, olen nähnyt tuon timantin, eikä siinä vielä kaikki...Raamttu sanoo että:Jumalalle on kaikki mahdollista, kun olen nähnyt, niin en voi sanoa että en usko tuota.
    Jumalan rakkaus on aitoa Agabe rakkautta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!