tiistai 12. syyskuuta 2023

Pieni sukkatehdas

Erikoisen Asiantuntijan pieni sukkatehdas aktivoitui mökkiloman aikana. 

Aloitin taas sukkien kutomisen Ukrainan sotilaille ja siviileille. Kevään ja kesän aikana kudoin myös muutaman pipon, kaulaliinan ja yhden vauvanpeiton. 

Tässä välillä kudoin jotain myös omille lastenlapsille. Vauvanpeitot molemmille sekä villahaalarit, joista toisesta puuttuu vielä napit. Siitä tuli tehtyä vähän isompi koko, olisko ollut 110 cm tai jotain. Nuoret vanhemmat tuumasivat, että se on niin iso, että sitä tarvitaan varmaan vasta rippileirillä… 🤣

Facebookissa ja muuallakin on ryhmiä, johon ovat kokoontuneet samanhenkiset, Ukrainaan neuleita tekevät ihmiset. Heillä lienee enemmän aikaa ja ehkä vakavampi ”neuloosi” kuin minulla, koska kuvissa näkyy kasoittain valmiita, kauniita neuleita. Vauvaneuleet ovat suloisia ja melkein tulee itku niitä katsellessa ja miettiessä minkälaisissa olosuhteissa elävien vauvojen päälle ne puetaan. Ja ovatko enää eläviäkään. 😔

Eräässä ryhmässä kysyttiin, että saako villasukkien varsiin kutoa Ukrainan lipun värejä eli sinistä ja keltaista? Joku vastasi, että mieluummin nämä värit kudottaisiin näkymättömämpiin kohtiin, eli sukkien teriin. Miksi? Ettei vastapuoli provosoituisi. Siis että mitä?? Jäin miettimään tätä vastausta näihin päiviin asti.

Oma sotilasurani on jäänyt olemattomaksi, mutta silti veikkaan, että sodassa vastapuolelle esitellään ensin ihan jotain muita välineitä, mistä se ”voi provosoitua”, kuin villasukkia. Villasukkien esittelyn vuoro voi tulla vasta myöhemmin. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.Lankoja nämä himokutojat ovat saaneet lahjoituksina muun muassa Finnairin lentävältä henkilökunnalta, mikä on tosi upea ele heiltä. Minä kudon niin vähän, että pystyn ostamaan tarvittavat langat itse.

Liipasinlapasien kutomista en ole alkanut opettelemaan. Niitä näkyy ryhmissä aika paljonkin. Lapasia en ole kutonut sen jälkeen kun koulussa piti kutoa se pakkolapanen. Sukkien kutominen sujuu helpommin ja nopeammin. 

Koko ajan sitä tietysti miettii, että voi kun näille sotilassukille ei enää ensi talvena olisikaan tarvetta. Voihan niitä antaa myös kotimaan vähävaraisille viluvarpaille.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 

Ei kaupallista yhteistyötä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!