lauantai 8. lokakuuta 2022

Vegaaninen stifado


Pyöräytin Yhteishyvän ruokaliitteen ohjeella vegaanisen stifadon. Tuli kyllä aika hyvää! 

Fariinisokeria ei ollut, mutta ruokosokeri sai ajaa saman asian. Punaviinin vegaanisuudesta en ole varma. Miten ylipäätään punaviini voisi olla epävegaanista? Voisiko joku kertoa?

Nykyään olen panostanut kasvisruokiin ja suosittelen muillekin. Jos syö liharuokia, lihassa oleva hemirauta ruokkii suoliston ”huonoja bakteereita”. Ja suolistollahan on tunnetusti suora yhteys aivoihin

Isännälle tein hänen toiveestaan perinteistä makkarakastiketta. Muusi ei myöskään ollut vegaanista, mutta vegaanisuus nyt ei ole ihan ykkösprioriteetti. 

Lähde ja kuva: Yhteishyvän uusin ruokaliite.

Ei kaupallista yhteistyötä. 
7 kommenttia:

 1. Jos olet joskus tehnyt viiniä, olet todennäköisesti kirkastanut sen liivatteella, joka tietty on eläinperäistä. Muitakin eläinperäisiä vaihtoehtoja löytyy tähän hommaan.

  En ihan tarkalleen tiedä, mitä vegaanisissa viineissä käytetään näiden eläinperäisten aineiden sijasta. Google varmaan kertoisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Liivate antaakin selityksen tähän. En muuten ole koskaan tehnyt viiniä. Pitäisi varmaan sitäkin kokeilla. Hyvää viikonloppua!

   Poista
  2. Kiitos! Minä olen tehnyt viiniä, ja usein erikoisistakin ainesosista, suunnitellen omat etiketit ja antaen niitä joululahjoiksi. Blogissakin taitaa olla yksi syreeniviiniresepti.

   Ruusunterälehtiviini onnistui oivallisesti, mutta siitä tuli aika prosenttipitoista. Sen nimi oli "Tuhat ja Yksi Yötä" arabialaisella maisemalla aavikolta dromedaarikaravaaneineen ja kuunsirppineen.

   Toisen satsin nimi oli "Ruusunnuppu" ja siinä etiketissä oli ristipistoliina ruusuineen. Itse viini oli molemmilla kerroilla aika makeata ja tietty ruusunpunaista.

   Voikukanterälehtiviinin valmistuskesänä kaikkosivat kaikki ystävät, niitä lehtiä kun piti olla muutama kilo ja vein aina kaikki poimimaan niitä. Rasittavaa hommaa. Se jäikin siihen yhteen teelmykseen, mutta hyvää oli.

   Ilmeisesti muuten alkoholilainsäädäntö kieltää (edelleen) viinin valmistamisen muista aineista kuin hedelmistä ja marjoista? Niin, että rikollinenhan minä olen :)

   Poista
 2. Minä en edes tiennyt, mitä stifado on, mutta resepti on herkullinen. Leppoisaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja hyvää viikonloppua myös! Stifado on alunperin kreikkalainen lihapata, joka kypsennetään uunissa ja jossa on punaviiniä. Tätä vegaaniversioita voisi varioida vaikka millä kasviksilla. Mutta pitäisin sienet mukana. Ja paaaljon sipulia kuuluu siinä tietysti olla. Joskus Kreikassa olen syönyt stifadoa enkä oikein pitänyt siitä. Mutta tämä oli hyvää. Ja nopea ja helppo tehdä.

   Poista
  2. Kokeilkaas Vöneriä tuohon, On aika hyvänmakuinen lihankorvike, ja sopisi varmaan just tuollaiseen ruokaan.

   Poista
  3. Kiitos vinkistä, pitää kokeilla sitä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!