sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Puiden tyvillä ja kivien kyljissä kevään merkit
 

Kevätauringon lämpö sulattaa ensimmäisenä lumia talojen eteläseinustoilta. Isojen kivien aurinkoon päin olevat kyljet kuoriutuvat lumesta ja puunrunkojen tyvien ympärille ilmestyy muuta hankea matalampi kehä. Kevään merkkejä!

Hangella lepäilevät pienet risut ja kuusenneulaset vajoavat lumen sisään ja jättävät jälkeensä pieniä reikiä.

Tienvierustojen lumipenkkoihin ilmestyy kevätröpelöä, likaisen ruskeaa pitsiä.

Metsässä poluille tallautunut lumi pysyy muuta ympäristöä kauemmin, lopulta vain polku kiemurtelee jäisenä valkoisena ketjuna lumen alta paljastuvien ruskeiden lehtien ja ruohonkorsien lomassa.

Lunta on vielä paljon, mutta auringon lämpö sulattaa hankea koko ajan matalammaksi. Jos hyvin käy ja jos tiedossa olisi pakkasöitä,  saisimme nauttia hankikannosta.

Lempikevätrunoni:

Räntäseula seudun päällä,

saappaan alla lotinaa,

lantajuova järven jäällä -

kesä tulee, ihanaa!

 
-Lauri Viita


Kevättuulesta kirjoittelimme vuosi sitten Mitä tuuli tuo tullessaan


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.
4 kommenttia:

 1. Ihanat kevään merkit💚 ja kuvat.
  Vaikka lunta on täälläkin paljon,
  mutta pikku hiljaa huomaa laskeutuneet kinokset ja puiden,seinän vieruksien sulat kohdat.
  Aurinko onneksi paistaa,siitä nautitaan.
  Mukavaa sunnuntaita💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Mukavaa sunnuntaita myös ja alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Kun lähden silkki koirani kanssa kävellen kestäville hangille aamu auringossa,lataan sieltä voimaa itselleni, näen uuden syntymistä, jänis joka on sukinut talviturkkiaan hangelle, talitintti iloisena hyppii ja vislaa meille, puun juurilla auringon lämmittäessä siihen,näkyy pientä vihreän alkua, oravakin tervehtii oksalla heiluttaen vimmatusti häntäänsä, olen aina saanut luonnosta myös voimaa uuteen päivään, kun haluan olla yksin, olen mennyt metsään kävelemään enimmäkseen kesällä, odotan niin kevättä ja kesää joka onkin kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Oletkin tarkkasilmäinen luonnon havainnoitsija. Meidänkin pihapiirissä yhdessä uudessa näppärässä yksiössä oli eilen ollut "näyttö". Minä en sattunut näkemään, mutta Isäntä oli katsellut ikkunasta, kun joku ruskeansävyinen lintupariskunta oli kurkkinut oviaukosta sisään ja toinen oli hypellyt katolla. Voi olla, että siihen on nyt asukkaat tulossa. Viime kesänä se siihen vasta laitettiin, joten aikaisemmin ei kukaan ole ehtinytkään.

   Poista

Kiitos kommentistasi!