torstai 23. joulukuuta 2021

Raikastustoimia


Pyykinpesukoneet kehittyvät vauhdilla. Ne kestävät käytössä muutaman vuoden ja kun ostat uuden koneen, siinä on taas vaikka minkälaisia uusia toimintoja. Varmaan ne ennen pitkää silittävät ja mankeloivatkin pyykin. Ja käyvät hakemassa pestävät pyykit likapyykkikopasta. Jos en väärin arvaa tai muista, niin tällä hetkellä meillä on ehkä viides tai kuudes pesukone yhteisen taipaleemme aikana käytössä. 

Ensimmäinen oli Hoover, nykyinen on Electrolux ja siinä välissä on ollut ainakin AEG, Upo ja Candy. Viimeksi mainittu oli kaikista lyhytikäisin. Kaikkia on täytynyt niiden käyttövuosien aikana korjata. Nykyisestä on hajonnut laakeri, jostain katkesi hihna, yhdessä sekosi ohjelmistopaneeli. Se oli ihan itse aiheutettua. 

Se siitä opittiin, että pesukoneesta ei pidä mennä nyhtämään töpseliä seinästä kesken pesuohjelman, eikä virrankatkaisu muillakaan keinoin kesken pesun varmaankaan ole koneelle hyväksi. Se juuri rikkoo ohjelmisto-osan. Sen verran pitää osata suunnitella menemisiään ja pyykinpesuaan, että voi olla kotona sen aikaa, kun pesukone on käynnissä. Ja yksinäänhän sitä ei pidä jättääkään käyntiin, niin kuin ei muitakaan sähkölaitteita. Jos ei se sytytä tulipaloa, niin se saattaa lähteä lingotessaan pomppimaan ja tulla ovella vastaan. Yksi koneista oli sellainen. Siinä oli joku tasapaino tai jalkojen säätö pielessä. Se lähti lingotessaan aina liikkumaan. 

Tässä nykyisessä, muutaman vuoden vanhassa koneessa on raikastustoiminto. En ole kertaakaan käyttänyt sitä. Olenkin vähän ihmetellyt, että mikä hitto se oikein on. Tarvitsen huomenna yhtä huivia, joka ei ole pesun tarpeessa, vaikka sitä olen käyttänyt. Se on taittunut monelle laskokselle ja niin ollen näyttäisi huonolta ja kulahtaneelta käyttäjänsä yllä. Niinpä paiskasin sen pesukoneeseen ja sen mystisen raikastustoiminnon käyntiin. Ja todellakin, huivi tuli sileäksi, se oli koneesta otettaessa lämmin ja kostea. Se kuivui pyykkitelineessä sileäksi ihan hetkessä. Eikä sitä tarvitse edes silittää. 

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen tai muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 

5 kommenttia:

 1. Minulla on Electrolux pesukone, ei ole tarvinnut montaa kertaa ostaa uutta konetta, sillä tämä merkki on näköjään hyvä, se pesee hyvin,
  en musta miten kauan se on ollut minulla, pyykin raikastukseen olen käyttänyt etikkaa.
  Saatiin sentään valkoinen maa jouluksi.
  Hyvää Joulua teille ja kiitos menneestä vuodesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja kiitos samoin sinulle! Tuo raikastusohjelma oli tosi kätevä, ei tarvinnut silittää jo käytössä ollutta huivia ja siitä tuli kuin uusi sillä ohjelmalla. Ja sillä, kun levitin sen kuivumaan suoraksi. Ensi vuonna taas uudet kujeet ja uudet postaukset. Me postaillaan joulunpyhinäkin joka päivä, jos ja kun vaan juttua riittää!

   Poista
 2. Uusissa koneissa on vaikka mitä ihmetoimintoja - niihin kai pitäisi malttaa tutustua jo heti alkuvaiheissa 😲

  VastaaPoista
 3. Heh, käytän vain muutamaa ohjelmaa, ties vaikka meilläkin olisi tuommoinen raikastustoiminto :) Hyvää joulua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!