sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Mehevä one pot kinkkupata gourmetpekonilla L, G


Tämä ohje on tuunattu Ruokaboksin viikon 41 reseptivihkosesta. Siinä se oli "Mehevä one pot kanapata (L,G)”. Tein tästä "äijäversion". Kanan tilalle tuli kinkkua ja pekonia, Isännän toiveesta.

Alkuperäinen ohje kuuluu näin:

kasvikset:

0,6 kk perunoita

2 porkkanaa

1-2 valkosipulinkynttä

1-2 rkl öljyä

0,5 tl suolaa

ripaus mustapippuria

0,5 tl kuivattua timjamia

1tl curryjauhetta

kana:

1 pkt broilerin paistileikkeitä

ripaus, suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta

kanaliemi:

n. 3dl vettä

1 prk ruokakermaa

1rkl kanafondia (tai kanaliemikuutio)

1 rkl valkoviinietikkaa


Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Lado kasvikset voideltuun uunivuokaan. Mausta öljyllä, suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja curryjauheella. Leikkaa broilerin paistileikkeet noin kahteen osaan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Lisää broilerit kasvisten päälle uunivuokaan. 

(Tässä kohtaa neuvottiin paahtamaan vuoan sisältöä uunissa 10 min., mutta jätin  sen vaiheen väliin.)

Keitä kanaliemi: Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon ruokakerma, kanafondi ja valkoviinietikka. Kiehauta kuumaksi. Kaada kuuma kanaliemi vuokaan. Jatka kypsentämistä n. 50 min- 1 tunti, kunnes kasvikset ja kana ovat kypsiä. Uunin lämpötila 225C astetta.

Tässä versiossa on vähän oiottu itsestäänselvyyksiä, joita Ruokaboksin ohjeessa on sitä varten, että aloittelevatkin kokit pärjäävät.

Mutta sitten siihen äijäversioon:

Muuten sama, mutta laitoin kanan tilalle 400 g valmiita savukinkkukuutioita sekä yhden paketin gourmetpekonia. Pekonin ruskistin pannulla ja kinkut laitoin suoraan paketista. Poutun kinkkukuutiot olivat kaupassa vähän edullisempia kuin jotkut muut vieressä. Nykyään käytämme vain gourmetpekonia, koska siinä ei ole juuri lainkaan läskiä eikä se ole kovin paljon kalliimpaakaan.

Curryn jätin tästä kokonaan pois ja kanafondin/kanaliemikuution  tilalle olisi pitänyt tietenkin laittaa lihafondia/lihaliemikuutio, mutta liian orjallisesti reseptiä lukiessani paiskasin 3dl:n veteen vahingossa kanaliemikuution. Mutta ei se mitään. Sinne laitoin ja voihan se tuoda pikantin vivahduksen, mutta varmaan menettelee, kun ei kerro kenellekään. Parempi paistolämpötila voisi olla 200C astetta. Minun padassani meinasi pekonit kärähtää pinnalla sillä aikaa, kun kirjoitin tätä postausta.

Tämä ruoka syntyy melkein jo kotona kaapissa olevista aineksista. Piti vain ostaa sitä kinkkua ja pekonia. Niitäkin voisi hyvin olla varastossa pakastimessa, mutta nyt ei sattunut olemaan.

Tässä tuli nyt kaksi erilaista ruokaohjetta yhdessä postauksessa. Suosittelen kokeilemaan molempia. 


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!