torstai 7. lokakuuta 2021

Kaikkien aikojen ruokapäiväAamupäivän virtaa antaneen metsälenkin jälkeen kaivelin Erikoisten Asiantuntijoiden  reseptiarkistoja ja valmistin tälle päivälle pelkästään kaikkien aikojen syötäviä. No,  aamupalaksi vedin sen tavallisen joka-aamuisen satsin eli kupillisen kahvia, kaksi paahdettua ruisleipäviipaletta meetwurstilla ja kurkkuviipaleilla höystettynä ja lasillisen Coca Colaa - vaniljanmakuista ja sokeritonta. Tiedetään, tiedetään - viimeinen aiheuttaa varmasti hämmennystä - mutta totta se on. Aiemmin vannoin Pepsi Maxin nimeen, sitten litkin aikani sokeritonta Ananas Jaffaa ja nyt on vuorossa tämä CC Vanilja.

Lounaaksi valmistin Kaikkien aikojen chorizopastaa
Iltapäiväkahville väsäsin Kaikkien aikojen omenapiirakkaa


Tummakuorisia ja mehukkaita Pekka-syysomenia.


Kypsien omenoiden siemenet ovat ruskeita ja Pekka-omenoiden hedelmäliha osin punaista. 


Omenaviipaleet valmiina levitettäväksi taikinapedille.


Pellillinen valmista omenapiirakkaa. Pellillinen valmistuu, kun tuplaa ohjeen ainesosien määrän paitsi rasvan määrään lisää vain puolet alkuperäisestä määrästä. Muuten tulee sotkua eli liian vetelä pohja.


Ja sitten vielä iltapalaksi Kaikkien aikojen kantarelliherkkua extraversiona. 


Tällä kertaa herkku valmistui kantarelleista ja suppilovahveroista. 


Herkkuleivät uuniin menossa...


...herkkuleivät uunista ulos.


Herkkuleivän kanssa maistui lasillinen maitoa.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Tekstin ja kuvien luvaton kopioiminen on kielletty.


10 kommenttia:

 1. Mahtava ruokapäivä! Tuo herkkuleipäkin näyttää niin herkulliselle! En tuomitse Coca Colan juomista - arvannet miksi ;D Peukutan Coca Cola Zerolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Niin oli mahtava ruokapäivä minulla! Aina joskus on puhtia tehdä monta ruokalajia samana päivänä!
   Coca Cola Zero voisi olla myös oma valintani 👍

   Poista
 2. En juo limskoja mutta lasillinen viiniä kyllä kelpaa mutta ei ehkä aamiaisella. Tuon lämpimät voileivät teen varmasti ainetta on juuri kahteen leipään. 🤗

  VastaaPoista
 3. En juo limskoja mutta lasillinen viiniä kyllä kelpaa mutta ei ehkä aamiaisella. Tuon lämpimät voileivät teen varmasti ainetta on juuri neljään leipään. 🤗....Hei nyt ne leivät on jo vatsassa ja minulla oli niin kiire että tein ne mikrossa 😛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Onneksi on mikro - joskus ei ole aikaa uunille!

   Poista
  2. Juu mutta älyttömän hyvää oli ja tämä ei jää viimeiseksi kokeiluksi, kiitos sinulle vielä. Kun olin lukenut sinun ohjeen lähdin heti pakkaseen katsomaan leipää ja sieltä löytyi kaksi hampurilais sämpylää ja sieniä minulla oli juurikin paistettuna kanttarelleja ja suppiksia. Sipulia ei mukana ollut mutta laitoin punasipulia sitten vasta kun leivät tuli mikrosta. Ihanaa.

   Poista
  3. Kiitos kommentistasi! Kiva, kun kokeilit ja tykkäsit! Minäkin tein taas tänään leivät iltapalaksi, perjantai-illan kunniaksi 😋
   Hyvä vinkki tuo punasipuli 👍

   Poista
 4. Olet hyvin kehittynyt herkkusuu. Omenapiirakka ja lämpimät voileivät olisi niin herkkua ja ne ovat lihattomia. En arvostele ketään lihansyönnistä. Miehenikin on lihansyöjä. Kukin valitsekoon oman laisensa ruokavalion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Myönnän, että olen herkkusuu. Olkoon se paheeni 😉
   Se on juuri noin, jokainen valikoi omat syömisensä eikä siihen ole muilla nokan koputtamista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!