Omenaista herkkupiirakkaa, noin 12 annosta tai riippuen syöjien annoskoosta, mahdollisesti hieman vähemmän.
Tarvitaan:
150 gr margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa - siis vajaa desi
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
Tee näin:
1. Sulata rasva
2. Sekoita sokeri rasvan joukkoon
3. Lisää jauhot.
OTA TÄSSÄ VAIHEESSA SIVUUN KAHVIKUPILLINEN TAIKINAA KUORRUTUSTA VARTEN.
4. Lisää taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita puulusikalla tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan, pilko kuoritut omenat ja ripottele palaset taikinan päälle.
6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä alussa sivuun jätetty taikina.
7. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
8. Maiskis, namskis.
Ota leivontaan tarvittavat ainekset valmiiksi esille, niin leipominen sujuu helpommin. |
Mikrossa sulatettu rasva. |
Yksi muna riittää. |
Sekoita taikina tasaiseksi. Vatkainta ei tarvita, puukauhalla pärjätään. |
Omenapiirakka valmiina uuniin, uunissa ja uunista ulkona. |
Omppu ja kokki |
Ei kaupallista yhteistyötä kuvissa näkyvien tuotteiden tuottajien kanssa / EAt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!