sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Wolt laajentaaErikoisilla Asiantuntijoilla on tunnetusti Erikoisen Hyviä Ideoita lähes kaikille elämän osa-alueille. Niinpä kehitimme mielissämme uusia liiketoiminnan muotoja jo jonkin aikaa valmisruokaa kuljettaneelle Woltille. 

Ainakin pääkaupunkiseudulla Wolt kuljettaa tilauksesta myös kukkia ja siitähän se ideointi sitten lähti. Meillä ei ole kaupallista yhteistyötä Woltin kanssa eikä ole tarkoitus sekoittaa tai muutenkaan pilata heidän bisneksentekoaan. Tässä kuitenkin muutama jalostunut ajatus suunnittelun tueksi:Sukkahousuja rikkoutuneiden tilalle, valikoimassa kaikkeen sopivat ihonvärinen ja musta sekä ennakkoon tilattuna stay-upeja, verkko- ja saumasukkia.

Nuorisolle (ja miksei varttuneemmallekin väelle) varmuuskumeja tiukan paikan tullen. Eri kokoja.

Hammastahnaa ja harja haluttaessa samaan settiin edellisen kanssa, jos on vaikkapa tullut yllättäen ja/tai pyydettynä (miksei pyytämättäkin) kutsu yökylään ja omat eivät sattuneet mukaan. Valikoimassa vain soft ja super soft, koska hammaslääkärit näin suosittelevat. 

Seuralaispalvelua elokuviin tai teatteriin, jos vakikumppani ei suostunut mukaan

Wc-paperia hädän hetkellä. Huomaamaton toimitus tarvittaessa pienemmissä erissä postiluukun kautta.

Lääkkeitä apteekista, toimitus kuten edellä.

Päänhierontaa, suomalaista, ruotsalaista tai intialaista.

Selänpesua, ylä-, ala- tai kokoselän.Koiran/kissan/hamsterin/gekon/papukaijan/possun/käärmeen/rotan/minkä tahansa otuksen ulkoilutusta.

Paketin/kirjeen/kortin viemistä/hakemista postiin/postista tai Matkahuollosta tai edellisten lokerikoista.

Paristoja palovaroittimiin 24/7

Vappuna puhtaita ylioppilaslakkeja likaantuneiden ja kadonneiden tilalle sekä serpentiiniä ja ilmapalloja.

Pihakukkien kastelua. Wolt tuo omat kasteluvedet. Lisämaksulla myös luomulannoitteet.

Aurinkorasvaa uimarannalle, levityksellä tai ilman.

Sorsanmetsästyksen aikaan vasta-ammuttuja sorsia vaivihkaa autotalliin toimitettuna, jos ei itsellä ollut sihti kohdallaan.

Apua lehtien haravoimiseen. Ei sis. lehtikasojen siirtoa.

Lehtikasojen siirto, ei sis. haravointia.

Ennen joulua kinkkujen kotiinkuljetusta, joko raakana tai paistettuna. Etukäteen tilattuna myös valmiiksi viipaloitu vaihtoehto. Lisämaksusta veitsien terotusta asiakkaan luona.


Oharit tehneiden joulupukkien keikkojen ”paikkausta”. Lisämaksusta muori ja tontut.Uudenvuoden aattona pyrotekninen show omalle pihalle lyhyelläkin varoitusajalla. Tilattaessa on skannattava palovakuutustodistus kiinteistöstä.

Lukkosulaa ja lukonsulatusapua. Lisäpalveluna auton harjaus osittain tai kokonaan (sis.katon harjauksen).

Hiekkaa ja hiekoitusapua. Vaihtoehtoisesti tai lisäksi valmis latu ovelta jalkakäytävälle tai lähimetsään ja voidellut sukset. Ei saatavilla luistelusuksia.


Palmusunnuntaina virpomista ja varpomista niille mummoille ja papoille, joilla ei ole omia lapsenlapsia. Tai joilla on, mutta ne eivät suostu virpomaan tekosyynä esimerkiksi korona tai akne. Erikseen pyydettäessä tarjolla myös parrattomat virpojat.


Rairuohoa tipuineen kiirastorstaina sekä samalla toimituksella munien kätkeminen perheen pienimpien löydettäväksi. Sis.munakartan.

Syksyllä sadonkorjuujuhlien aikaan samana päivänä maasta nostetut perunat, porkkanat, lantut, nauriit ja turnipsit kotiovelle toimitettuna. Lisämaksusta valmiiksi pestyinä. 

Joulukuusia ja niiden pystytystä ja koristelua sekä lisämaksusta ja erikseen sovittuna niiden purkamista ja pois vientiä.

Atk-apua kotiin. Kaikkien tumpeloimmille myös puhelinnumero 24/7-neuvontaan lisämaksusta.


Papiljottien rullausta hiuksiin ja poistamista. Kevytkampaus yhdellä lakkasuihkauksella sisältyy hintaan. 

Taulujen kiinnittämistä seiniin. 

Suklaata akuuttiin hätätilanteeseen. Vähintään viiden suklaalevyn toimitus. Vältetään tällä eestaas ajelu.

Postin nouto laatikosta ja toimitus kotiovelle (saatavilla vain kestotilauksena). Maaseudulla veloitetaan ErikoisWolt-lisämaksu. Premium-kortilla saa hieman alennusta. Yhteispostilaatikoilta nouto vain mikäli vähintään 10 perhekuntaa tilaa saman palvelun.

Bussikortin unohduttua kotiin, voisi hälyttää lähimmän Wolt-kiitäjän maksamaan bussimatkan puolestasi tai vaihtoehtoisesti maksaa sen Wolt-luottokortilla. 

Wolt voisi auttaa myös viimeisen lähdön onnistumisessa. Toisinaan on pulaa ruumisarkun kantajista. Pienellä varoitusajalla (vaatteiden vaihto tummaan pukuun) tämäkin palvelu järjestyy. Lasku lähetetään kuolinpesälle. Sotaveteraanit puoleen hintaan.

Asiakkaille käyttöön Wolt-limiitti ja siihen luotollinen kortti, jolla voisi palveluja ja tuotteita maksaa. Kortin "tasoina" voisivat toimia WoltSilver, WoltGold ja WoltPremium -kortit riippuen joko limiitin määrästä tai käytettyjen palvelujen määrästä kuten lento- ja laivayhtiöillä.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.

5 kommenttia:

 1. Olipas hauska tujaus. Teillä on ihailtava mielikuvitus. Sunnuntain rauhaa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Välillä se mielikuvitus lähtee lentoon jostain ihan pienestä asiasta. Kuvitukset ovat muuten Nytten tekemät. Hän on meistä piirtämisessä selvästi lahjakkaampi. Hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Tätähän ei pystynyt hekottelematta lukea.
  Vakavaksi veti vasta tuo viimeisen lähdön-juttu. Sille olisi oikeasti käyttöä. On tullut muutaman kerran oltua hautajaisissa, jossa ainoa omainen on hoitoomme uskottu lapsi.
  Mahtavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Samaa minäkin jäin miettimään viimeisestä lähdöstä. Olen myös kuullut, että aina silloin tällöin on siunauksia, joissa ei ole ketään omaisia paikalla. Mutta siunaustilaisuus hoidetaan silti normaalin kaavan mukaan. Onhan siellä kuitenkin sitten kanttori ja suntio papin lisäksi.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!