lauantai 21. elokuuta 2021

Annetaan ilmaiseksi




Erikoiset Asiantuntijat ovat jo tovin ihmetelleet erästä Facebook-ryhmää, jossa annetaan ja etsitään ilmaiseksi milloin mitäkin. Usein kuvissa on uskomattoman paljon käyttökelvotonta ryönää. Välillä pitää ihan miettiä, että onko nämä (osa näistä) joku vitsi vai ihanko tosissaan jotkut tarjoaa ilmaiseksi suoraan sanottuna ihan pa*kaa rojua, kun itse eivät viitsi niistä hankkiutua eroon. No, voihan niille rojuille löytyä oikeasti ottajiakin, mutta joskus tulee mieleen, että onko kyseessä uhka vai mahdollisuus. 

Niinpä päätimme tehdä postauksen samasta aiheesta omilla ”tarjouksillamme”. Jos joku lukijoistamme oikeasti kiinnostuu, niin olkoon ihmeessä yhteydessä sähköpostitse.



Tästä nopealle noutajalle mullat ensi kesän kukille. Vain nouto. Pienellä lannoituksella ja rapsuttelulla uuteen kasvuun. Tarvittaessa voidaan lähettää linja-autorahtina. Kulut vastaanottajalle. 



Noin 20 kpl pahvilaatikoita muuttolaatikoiksi tai vaikka askarteluun. Huom!! Jos käytät muuttolaatikoina, kannattaa koota ja teipata laatikot uudestaan. Pakkausteipit eivät kuulu mukaan. Vain nouto. 



Jotain selluliittivoidetta. Ollut muutaman vuoden pöytälaatikossa. Kai tätä voi vielä käyttää. Kontaktiton nouto Oulusta. Eläintalous.



Punaherukoiden jämät mehumaijasta. Tästä herkulliset ja terveelliset smoothien ainekset koko perheelle pitkäksi aikaa! Tehosekoittimella vaan surautat, niin noista ”renksuista” tulee kivasti terveellistä vihreyttä mukaan. Vain nouto. Omat astiat mukaan. 



Kiva tarvikepaketti askarteluun hurahtaneelle. Nitojan nastoja, kaksipuoleista teippiä, pesuainemitta, lääkemitta, pesupalloja ja kaksi kulkusta mukaan, koska Joulukin on taas tulossa!!



Päivävoidenäyte. En tykännyt. Yli puolet jäljellä. Purkillinen maksaa Stokmanilla 9,95. Näyte on hyvä - voit testata ennen ostoa. En postittele enkä varaile enkä arvuuttele enkä ota tavaraa vaihdossa. Hae pois!



Annetaan ilmaiseksi ammattilaiskäyttöön tarkoitettu laskin vaikka lasten pankkileikkeihin. Muuten täysin kunnossa, mutta numerot 3, 6 ja 9 eivät toimi. Toimittaa siis asiansa, jos et tarvitse noita lukuja laskemiseen. Nouto Pohatankujalta arkisin 12.00 - 12.05 välisenä aikana. Päivystän paikalla tämän viikon. Nopein saa!



Annetaan pussillinen paplareita. Olleet vähällä käytöllä tummahiuksisella. Ei havaittu viime aikoina täitä tai hirvikärpäsiä. Puhdistus jää noutajalle. Pussukka ei kuulu mukaan. Sovi nouto viestillä. En varaile. Huom! Käytän vielä noutoon asti, joten nouto ei mahd. saunapäivänä, joka on lauantai. 




Syksyn käsitöihin tästä pehmoista ja puhtoista karvaa.  Omat kassit mukaan noudettaessa. Voit huovuttaa tästä vaikka kännykkäkotelon joulupakettiin.





Viikon 32 sanomalehdet (7 kpl) tai valintasi mukaan voin antaa myös yksittäin. Olen leikannut tv-ohjelmat irti, mutta ne on tallessa ja ne saa halutessaan mukaan.  Sanomalehdistä voi tehdä vaikka taimille istutuspotteja. Taikka askarella vaikka mitä. Uusiokäyttöön ja ideointiin.




Perintönä saatuja mummokalsareita 7 paria 60-luvulta, koot 40-44, kahta eri väriä. Nyt on aitoa vintagea! Pientä kulumaa ja kusenpolttamaa haarakiilassa. Joudutaan luopumaan muuton ja tilanpuutteen vuoksi. Näillä sen verran tunnearvoa, että vaihdetaan koko setti paketilliseen Obama-kahvia, suodatinjauhatus (tumma Presidentti, paahto 3). Nopeimmalle noutajalle, en ota varauksia vastaan. Voit sovittaa paikanpäällä. Ei anneta kotiin sovitettavaksi. 


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat ja Pixabay
Ei kaupallista yhteistyötä. 
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 




 

 

15 kommenttia:

  1. Kiitos tämän aamun huumoriannoksesta!
    Kirppisloosseissakin on joskus oikein hinnoiteltuna semmoista romua, että ei voi kuin vuoroin harmitella ja nauraa hämmästyksestä.
    Samoin Uffin väki on kertonut ihmisten luulevan, että köyhiin maihin voi lähettää linttaan astuttuja ja reikäisiä kenkiä ja kovaksi levyksi vanuttuneita villapaitoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Somessahan on oikein sellainen sivusto vai oliko se blogi, jonka nimi on "Paskat kirppislöydöt". Sitä tuli seurattua jonkin aikaa, mutta se alkoi sitten vähän hiipumaan. Täytyisikin kaivaa se esille taas uudelleen. Ihan käsittämätöntä on tosiaan tuo, että joku muu voisi käyttää käyttökelvotonta rojua. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
    2. Hih! Eräs tuttu kertoi löytäneensä kirppikseltä hyvin kuluneen vohvelikankaisen pefletin, johon oli kirjottu "Tiinan pylly".

      Poista
    3. Nämä on juuri niitä "aarteita", joita kohtaan myyjällä on tunnearvoa. Eihän tuollaista voisi ostaa saati käyttää - koko ajan tuppaisi mieleen se Tiinan pylly. Eikä kyllä muutenkaan 😂

      Poista
  2. Tämä oli juurikin aivan ihana!! Tuo eläintalous huvitti, sillä olen monesti ihmetellyt kun joku myy vaikka astioita nettikirppiksellä ja mainitsee että taloudessa on kissa. Ei kai eläinpöly tai -karvat astioihin tartu ja nehän pestään ennen käyttöä.
    Ja sitten kaikenlaiset meikit! Kuka haluaa käyttää toisen kokeilemia voiteita tms. olkoonkin että on "vaan kerran kokeiltu".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta. Eikä sen eläintalouden luulisi vaikuttavan vaatteissakaan, koska pestäänhän nekin useimmiten ennen kuin otetaan omaan käyttöön, vaikka lahjoittaja/myyjä olisi juuri pessyt. Hyvää viikonloppua!

      Poista
    2. Mietin tässä vielä, että uskaltaisinko linkittää tämän postauksen juuri siihen fb-ryhmään. Ehkä en kuitenkaan, joku voi vetää siitä herneet.

      Poista
  3. Upean hauska postaus! Kiitos siitä, toi naurua suhruiseen päivään. Voipi olla, että pääset hyvinkin eroon rojusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kukkamullat ehtivät jo mennä samoin kuin smoothien ainekset (kompostiin). Selluliittivoidekin on löytänyt jo loppusijoituspaikkansa, kuten arvelen käyneen myös noille karvoille. :DD Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Hauska juttu, mutta kyllä jotain tarpeellistakin saa ilmaisiksi,
    esim.tässä pikku kaupungissa on ainakin 2 paikkaa josta saa hyvää ruokaa ilmaisiksi, kävin paikallisella Ekotorilla etsimässä lasipurkkeja, koska aioin ruinata omenia eri omakotitaloista, tehdäkseni niistä hilloja, löysin pari purkkia, ja lähtiessäni huomasin että jokin kauppa oli tuonut hillopulla pitkoja, muffinsseja,vaniljapullia, joita saa ottaa, kiusaus oli tietysti ottaa, kun en kahvia voi juoda ilman jotain leipää, tullessa kävin sit ruinaamassa omenia, meinaan muuten vielä käydä toisesta paikasta, kaikki nämä oli ilmaista, paitsi lasipurkit 50cent.kpl.joutuu kyllä ostamaan kaupasta lasipurkit.
    Ekotorilla 2 mummoa keräsi ostoskärryihin kaikenlaista roinaa, ajattelin että jättävät ne joskus lastenlapsille.
    Kohta on tulossa postista tervetuopaketti Loimaalle muuttaneille, mielenkiintoista nähdä mitä ilmaista sieltä tulee.?
    Voinen mainita teille kunhan paketti saapuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kerro sitten meillekin, millainen paketti tuli.

      Poista
    2. Piti vielä kysyä, että eikö hillot kannattaisi pakastaa? Eivät ainakaan homehtuisi. Meillä kotona aikoinaan tehtiin hirveät määrät omenahilloa, kun oli sellainen iso talviomenapuu, joka teki melkein pään kokoisia omenia. Niitä sitten sai kuoria ja pilkkoa kaiket illat ihan traumaksi asti. Ja hilloa riitti koko talveksi omenapiirakkaan.

      Poista
  5. Huippu!

    Tuommosta laskinta kutsui tekun mekaniikan ja lujuusopin opettaja mummuvainajan laskimeksi. Ku itellään oli (ja toive oli että kaikki hommaisivat selvitäkseen opinnoista) ohjelmoitava Sharp PC 500 E.

    On vieläki mulla tallessa. Oli aikansa laskimien Mersu. Rolls Royce oli HP:n puolalaisella käänteisellä notaatiolla toimiva tieteislaskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taisi olla kauppaopistossa sellainen Sharp myös, ainakin hirveen hieno se oli. Sain sen mieheltäni käyttöön, kun hän ei enää opiskellut. Se oli sellainen vaakasuorassa aika leveä, mutta korkeussuunnassa lyhyt. Vähän kuin pieni suklaalevy. Tarkkasilmäinen kauppamatematiikan opettaja oli kai kerran huomannut, kun käytin sitä viivottimena ja tuli kerran sanomaan, että "Onpas Teillä hieno laskin, rouva X (olin silloin jo naimisissa). Mitä te sillä teette? Viivottimenako Te sitä käytätte?" Olipa kovin kannustavaa, mutta hän yritti tietysti olla vitsikäs. Enhän minä sillä mitään hienoja ominaisuuksia osannutkaan käyttää, mutta oli se varmaan monipuolisempi kuin tuo "mummolaskin".

      Poista
  6. Olen tehnyt monena syksynä omenahilloja ruinaamilla omenilla,(ilomielin ihmiset on antaneet omenia), laitan kuuman hillon kuumiin purkkeihin, napsahtaa kansi ilmatiiviiksi, joten hillo säilyy vaikka huoneen lämmössä, niinkuin kaupoissakin on hillot, en tietysti kaikkea itse syö, vaan vien joillekkin viemisiksi.
    Tänään ei vielä tullut sitä ilmaista tervetulo pakettia,
    ehkä tällä viikolla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!