2 punasipulia
2 solovalkosipulia tai saman verran valkosipulin kynsiä
1 mieto chili
2 broccolinoa
1 fenkoli
1 ruukku lehtipersiljaa
2 pakettia halloumi-juustoa
öljyä
mustapippuria
kuivattua yrttisekoitusta
suolaa
sitruunamehua tai limen mehua
2 pkt á 350 g maustamattomia broilerisuikaleita
1-2dl vettä
Laita ensin broilerit marinoitumaan mausteiden ja öljyn joukkoon pariksi tunniksi. Purista niiden sekaan myös valkosipulit.
Pilko punasipuli, chili ja broccolinot. Kuutioi halloumijuusto. Hauduta broccolinosilppua isolla pannulla pienessä vesimäärässä. Pehmitä samaan aikaan toisella pannulla sipulit ja chili. Kaada ne isolle pannulle. Pehmitä sitten toisella pannulla viipaloitua fenkolia ja kumoa nekin isolle pannulle.
Ruskista vielä broilerisuikaleet ja lisää nekin mukaan. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Silppua lehtipersilja pannulle ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia. Lisää mausteita tarvittaessa. Sillä aikaa voit paistaa pannulla kuutioiksi leikatun halloumin.
Keitä lisäkkeeksi tarvittava määrä tagliatellia tai muuta pastaa, riisiä tai vaikka ateriajyviä.
Laita paistetut halloumikuutiot koko komeuden päälle ja tarjoa pastan kanssa.
Huomasin, että chiliä olisi voinut olla toinenkin. Se vähän hävisi sinne joukkoon. Ja vastaavasti broccolinoa voisi laittaa vähemmän ja fenkolia enemmän. Ihan oman maun mukaan.
Jos kuivattua yrttisekoitusta ei satu olemaan, sen saa koostettua seuraavista: basilika, meirami, timjami, rosmariini, oregano. Ripaus jokaista.
Laktoositon ja gluteeniton versio syntyy, kun käyttää laktoositonta halloumi-juustoa ja gluteenitonta pastaa. Keitin itselleni kikhernetagliatellea ja oli parempaa kuin tavallinen.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat ja Pixabay
Ei kaupallista yhteistyötä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!