perjantai 2. heinäkuuta 2021

Tuunattu pasta primavera


Tässä kuvassa on jämät, kun ei tullut otettua heti kuvaa koko pannullisesta.

Kuten jo aikaisemmin olen postannutkin, meille tulee Ruokaboksi kerran viikossa ja reseptivihkonen jokaisen boksin mukana. Tänään tuunasin yhtä reseptiä, joka jo boksin ohjeidenkin mukaan oli hyvää, mutta tein siihen pieniä muutoksia ja sain siitä ruokaisampaa. Alkuperäinen ruoka on kasvisruoka. Tein kuudelle riittävän annoksen seuraavasti:

2 punasipulia

2 solovalkosipulia tai saman verran valkosipulin kynsiä

1 mieto chili

2 broccolinoa

1 fenkoli

1 ruukku lehtipersiljaa

2 pakettia halloumi-juustoa

öljyä

mustapippuria

kuivattua yrttisekoitusta

suolaa

sitruunamehua tai limen mehua

2 pkt á 350 g maustamattomia broilerisuikaleita

1-2dl vettä

Laita ensin broilerit marinoitumaan mausteiden ja öljyn joukkoon pariksi tunniksi. Purista niiden sekaan myös valkosipulit.

Pilko punasipuli, chili ja broccolinot. Kuutioi halloumijuusto. Hauduta broccolinosilppua isolla pannulla pienessä vesimäärässä. Pehmitä samaan aikaan toisella pannulla sipulit ja chili. Kaada ne isolle pannulle. Pehmitä sitten toisella pannulla viipaloitua fenkolia ja kumoa nekin isolle pannulle. 

Ruskista vielä broilerisuikaleet ja lisää nekin mukaan. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Silppua lehtipersilja pannulle ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia. Lisää mausteita tarvittaessa. Sillä aikaa voit paistaa pannulla kuutioiksi leikatun halloumin. 



Keitä lisäkkeeksi tarvittava määrä tagliatellia tai muuta pastaa, riisiä tai vaikka ateriajyviä.

Laita paistetut halloumikuutiot koko komeuden päälle ja tarjoa pastan kanssa.

Huomasin, että chiliä olisi voinut olla toinenkin. Se vähän hävisi sinne joukkoon. Ja vastaavasti broccolinoa voisi laittaa vähemmän ja fenkolia enemmän. Ihan oman maun mukaan.

Jos kuivattua yrttisekoitusta ei satu olemaan, sen saa koostettua seuraavista: basilika, meirami, timjami, rosmariini, oregano. Ripaus jokaista.

Laktoositon ja gluteeniton versio syntyy, kun käyttää laktoositonta halloumi-juustoa ja gluteenitonta pastaa. Keitin itselleni kikhernetagliatellea ja oli parempaa kuin tavallinen.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat ja Pixabay

Ei kaupallista yhteistyötä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!