torstai 1. heinäkuuta 2021

Mökkitiellä osa V



Menimme tänään vähän eri reittiä ihan vaan siksi, että pääsimme näkemään perisuomalaista keskikesän tienvierusmaisemaa. Koivikkoa, jonka juurilla kasvaa pehmeät pumpulimaiset ja tuoksuvat mättäät koiranputkea. Perhosia liihotteli kukasta kukkaan ja linnut laulelivat.

"Tämä on juuri se kesäidylli, jota talven tuiskuissa kaipaa!" tokaisin.

Uko läiskäytti paarman käsivarreltaan ja vastasi tuskaisella äänellä: "Just joo! Ilman hellettä ja paarmoja vain!"

"Muistatko sellaisen hetken, kun iltojen pimetessä näytetään jotakin suomalaista elokuvaa. Kaunis kesäpäivä, Suomen lippu liehuu salossa ja järvi kimmeltää taustalla?" kysyin ja jatkoin: " Kun silloin aina huokaillemme ja toivomme, että 'Oispa kesä!' Etkö muka muista?"

"Muistan tietysti - vaan eipä niissä kuvissa ja tunnelmissa ilakoivat läiski hyttysiä ja pakene paarmoja. Ei tunnut hellekään nostavan hikikarpaloita heidän ihonsa pintaan. Niin on kuulasta ja kaunista!" Uko manaa. Voin melkein nähdä sauhun nousevan hänen korvistaan. Hyttysiä on niin paljon, että hermo meinaa mennä vähemmästäkin.

"Olispa pakkasta!" hän noituu ja jatkaa: "Eipä tarvitsisi nyt kärvistellä kärpästen kanssa.

Menee mieli vähän mustaksi moisista toiveista. Kesäähän sitä on odotettu kuukausitolkulla. Mutta pakko on myöntää, kyllä on idylli kaukana, kun satapäinen hyttysarmeija on kimpussa heti, kun astuu ovesta ulos. Eikä siinä vielä kaikki. Ne pirulaiset tunkevat sisälle asti. Milloin mistäkin rakosesta. Ilmeisesti jopa piipun tuuletushormista. Ja kulkeutuvat Nuuskijan turkissa.

Iltaisin, ennen nukkumaan menoa, meillä on hyttysten metsästyshetki.  Alkuun läiskittiin niitä kärpäslätkällä, mutta kun osa oli jo imaissut verta kitusiinsa ja jokainen läiskä piti erikseen seinästä putsia, Uko keksi, että napataan ne imurilla. Toimii!

Minä toimin etsijänä ja Uko imurinletkun kanssa varsinaisena saalistajana. Metsästys loppuu vasta kun ininä on tyystin loppunut. Se on nimittäin niin, kuten tiedätte, että ei ole mitään sen inhottavampaa, kuin hyttysen ininä hämärässä tuvassa juuri, kun olet nukahtamaisillasi. 


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.


 

2 kommenttia:

  1. Kiitos mainiosta imurivinkistä!
    Toimii varmaan myös muihin häiriköihin.
    Hyvää alkanutta heinäkuuta mökkitielle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Imuri itikoiden pyyntiin -kikka toimii todella hyvin!
      Nyt hyttyset ovat yhtäkkiä kadonneet - ei ole ikävä 😁

      Poista

Kiitos kommentistasi!