tiistai 29. kesäkuuta 2021

Juhannusmorsian

 

Niina Mero: Juhannusmorsian

Yksien kansien väliin on saatu mahtumaan rakkautta, draamaa ja ripaus yliluonnollista. Lopputuloksena on hulvaton tarina, jossa on syvällisyyttä enemmän kuin alkuun luulisikaan. Joskus pitää tapahtua enemmän kuin toivoisi, jotta löytää itsensä ja sitä kautta myös toisen luo tai määränpäähänsä. Tämä matkanteko tapahtui tarinassa monen henkilön kohdalla.

Toiveiden toteutuminen ei ole helppo juttu. Varsinkaan, jos toiveeseen liittyy muita henkilöitä. Kahden henkilön toiveiden täydellinen kohtaaminen on illuusio, joka ei olisi edes kirjan sivuilla uskottava. Elämä on kuitenkin loputonta kompromissia ja joustamista suuntaan jos toiseenkin. Parhaimmillaan toteutuessaan toive mukailee asiaan liittyvien toiveita niin, että muodostuu lopputulos, joka miellyttää jokaista ja silloin se voi kestää. Toisen ihmisen toiveita saati omiaankaan - ei loputtomasti voi eikä pidä toteuttaa, varsinkaan muiden kustannuksella.

Tarinassa erään henkilön hurja toive toteutetaan muiden toimesta. Mutta juhlitaanko juhannushäitä ja kuka on morsian? Sanotaanko näin, että kaikki henkilöt pääsevät maaliin niin, että tarinalla on kaikkien näkökulmasta onnellinen loppu. Erikoisella juhannusmorsiamellakin on tärkeä rooli tarinassa.

Tämä tarina oli ensimmäinen, jonka luin Niina Meron tuotannosta ja aion ilman muuta tarttua hänen muihinkin teoksiinsa. Tämä oli juuri niitä kirjoja, jotka jättävät lukemisen jälkeen mukavan jälkisoinnin ja näennäisestä kepeydestään huolimatta saavat lukijan pohtimaan yhtä sun toista.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat / BookBeat

Kuvan ja telstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

  1. Mikä bloggaamisessa on tällä hetkellä haastavinta vai onko mikään? Entä miten paljon käytät aikaa bloggaamiseen päivässä / viikossa?

    Aurinkoista kesän jatkoa!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Hmmmm....mikä olisi kaikkein haastavinta! Joskus ainakin se, kun syyhyttäisi kirjoittaa eikä ole oikein kunnon aihetta mielessä.
      Bloggaamisesta on tullut osa elämää, kiva rutiini ja kirjoittaminen on myös sellainen henkireikä, niinkuin mikä tahansa muukin kiva harrastus.
      Bloggaamiseen menee kaikkineen viikossa useita tunteja. Muuhun somettamiseen menee vastaavasti nykyisin vähemmän aikaa kuin ennen bloggaamista.

      Aurìnkoista kesän jatkoa 🌞

      Poista
  2. Vaikka olen kirjojen suurkuluttaja minäkin, en ole yhtään Meron kirjaa lukenut. Tästä voisi aloittaa, kun kohdalle sattuu. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      On kiva juttu, kun aina löytyy uusia kirjailijatuttavuuksia. Tätä kirjaa voin kyllä suositella!

      Poista

Kiitos kommentistasi!