torstai 8. huhtikuuta 2021

Mökkipäiväkirja 2021, osa 5


Aikansa kutakin sanoi pässi. Mökkiloma on tätä kirjoitettaessa (19.3.) viimeistä saunomista, yötä ja loppusiivousta vaille valmis. Ylläoleva kuva ei liity tapaukseen. 

Järvelle ei valitettavasti nyt päästy kävelemään. Se oli pieni pettymys, mutta minkäs sille mahtaa. Siellä oli paljon upottavaa lunta ja lumen ja jään välissä vielä vettäkin. Edes kymmenen asteen pakkanen ei kovettanut pintaa niin paljoa, että se olisi ihmistä kannatellut. Joka päivä on silti kävelty kolmen kilometrin lenkki teitä pitkin.

Tämäkin viikko vahvisti sitä käsitystä, että emme halua omaa mökkiä. Parempi käydä vuokramökeillä viikko tai pari vuodessa. Voi vuokrata aina saman mökin, jos se tuntuu hyvältä tai vaihtaa kokonaan paikkakuntaa. Ei huolta, ei kustannuksia (paitsi se viikkovuokra), ei sidonnaisuuksia eikä pakkoja. Ei remonttihuolia eikä tieosuuskunnan kokouksia. 

Mökki-isäntä sanoi, että korona on satanut hänen laariinsa. Yli vuoden ajan kaikki mökit (puolisen tusinaa) ovat olleet koko ajan varattuina siitäkin huolimatta, että suuri joukko ulkomaisia asiakkaita on jäänyt tulematta. 

Smart10-peliä on myös pelattu joka päivä vähintään yksi matsi. Peruspakka on pelattu jo molemmilta puolilta ja lisäpakastakin on jo toinen puoli menossa. Minun makuuni pelissä on ihan liikaa urheiluun ja elokuviin liittyviä kysymyksiä. En pärjää niissä. Urheiluasioissa Isäntä on melkoinen tietäjä, kuten myös kirjallisuudessa. Omaa alaani ovat enemmän ruokaan, luontoon ja terveyteen liittyvät kysymykset. Muistin pätkimisestä on tässä pelissä huomattavaa haittaa.

Ihmisen aivoissa tapahtuu joku ihmeellinen muutos luonnon helmaan siirtyessä. Mökillä ei kiinnosta television katselu eikä lukeminen siinä määrin kuin kotona. Täällä voisi loputtomasti kuunnella ja katsella luonnon rauhaa ja hiljaisuutta. Iso kassillinen kirjoja jäi lukematta loppuun. Oikein mikään niistä ei tuntunut kiinnostavalta. 

Haukkuli ei viihdy mökillä tietenkään niin hyvin kuin kotona. Se on koko ajan vähän varuillaan ja epäluuloisen oloinen ja murisee aina välillä. Ilmeisesti se kuulee jotain ääniä, joita me muut emme kuule. 

Vuokramökkien siisteydessä on minun makuuni aina vähän parantamisen varaa. Vaikka päällisin puolin joka mökillä on aina ollut kohtalaisen siistiä, totuus paljastuu siinä vaiheessa, kun on loppusiivouksen aika. 

Taas tapahtui se, että mökki jäi meidän jäljiltä siistimpään kuntoon kuin se oli sinne mennessämme. Laaja remontti oli tehty vuonna 2018 ja voisin vaikka lyödä vetoa, että saunan lattiaa ei oltu sen jälkeen pesty montaakaan kertaa, ehkä ei kertaakaan. 

Loppusiivoukseenhan kuuluu saunan pesu. Ja saunan pesuun kuuluu myös lattian pesu. Tuskin kaikki vuokralaiset aina pesevät edes lauteitakaan. Tuli mieleen, että vuokramökille mennessään se pitäisi oikeastaan ensitöikseen siivota, ennen kuin levittää sinne kamppeensa. Niin saisi nauttia itse siivotusta mökistä. Nyt siitä saavat nauttia seuraavat viikkovuokralaiset. Hyvä heille. 

Sanoinkin Isännälle, että pitäisi ensi kerralla tilata omistajalta se maksullinen (n. 90€) loppusiivous tehtynä ENNEN kuin oma loma alkaa. Ei saanut kannatusta. Pääsisi kuulemma hullunkirjoihin. Eiköhän siellä olla jo muutenkin.

Tehtiin taas vähän koronataidettakin. Tässä tämän vuotinen teos. Yläosastaan vähän rajattuna. Tämä oli viimeinen osa tämänkertaisesta mökkipäiväkirjasta. Kiitos kärsivällisyydestä :)

Lomarengas Oy:n kautta mökkiä varatessa ei tule huijatuksi, kuten tässä alla olevassa jutussa kerrotaan:

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000007899665.html

Ei kaupallista yhteistyötä. 

Kuvat: Pixabay ja Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 4 kommenttia:

 1. Minä kuuluisin niihin mökkivuokraajiin, jotka jättävät saunan lattian pesemättä. Olen huono siivoamaan. Minua varmasti stressaisi ehkä loppuloman se, että loppusiivous on edessä. Molemmissa mökeissä, joissa olimme aika kauan sitten riitti imurointi ja tasojen pyyhkiminen. Saunankin pesu tuntuu suursiivoukselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se saunan pesu aika iso homma. Vaan jos kaikki käyttäjät tekisivät sen edes välttävästi, niin se ei ehkä tuntuisi niin isolta. Lattian voisi edes imuroida tai lakaista pölyistä puhtaaksi. Opiskelin muutama vuosi sitten uuden ammatin ja siihen kuului tietynlaisia siivoustöitä. Yhdessä harjoittelupaikassa oli sauna, jota vuokrattiin "kerhon" jäsenille ja muille halukkaille. Se pestiin läpikotaisin jokaisen käyttökerran jälkeen. Se olikin sitten hurjan puhtaan tuoksuinen.

   Poista
 2. Hyvä blogi teillä, monipuolinen. Paljon erilaista ja mielenkiintoista asiaa. Olen jo 70-vuotias mummeli ja kokenut myös vuokramökkejä aikoinaan, kun oli perhettä. Olihan niitäjoka sorttia. Kerran oli mökin lattia täynnä semmosia isoja muurahaisia. Rutina kävi, kun kulki lattialla. No siivottiin sitten. Kaikenlaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla ja mukavaa, että olet löytänyt blogimme. Hyi noita muurahaisia! Kyllä kai nekin ovat jonkinlainen hygieniariski. Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!