Olen nyt kovasti ihastunut näihin peltiruokiin ja koska Ukokin tuntuu tykkäävän, niin kokkaan näitä kunnes kyllästytään.
Tänä viikonloppuna oli kokeilussa perunapelti kananfileesuikaleiden lisukkeeksi.
TARVEAINEET KAHDELLE:
8 - 10 perunaa
1 paprika
1 punasipuli
PAPRIKAÖLJY:
3 rkl oliiviöljyä
2 tl savupaprikajauhetta
3 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl suolaa
Kananfileesuikaleita -tai leikkeitä oman maun mukaan.
Purkillinen Creme fraichea
Ruokalusikallinen Dijon-sinappia
1 valkosipulin kynsi
Ripaus suolaa.
TEE NÄIN:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pese, kuivaa ja pilko perunat kuorineen noin puolen sentin siivuiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Valmista paprikaöljy ja levitä perunoiden päälle. Kääntele perunoita ja siirrä pellin reunoille niin, että keskelle jää paikka paprika- ja punasipulisiivuille. Näin tehden perunoista tulee rapsakoita. Voit myös laittaa perunat, paprikat ja sipulit sikin sokin pellille, tällöin perunoista tulee meheviä. Laita pelti uuniin. Paistoaika noin puoli tuntia. Laske paistoajan puolessa välissä lämpötila 200 asteeseen.
Valmista kastike. Sekoita purkillinen Creme fraichea ja ruokalusikallinen sinappia. Murskaa sekaan valkosipulinkynsi. Tarjoillaan kylmänä.
Paista kananfileet pakkauksen ohjeen mukaan.
Helppoa ja hyvää! Nauti 😋
Uuniin menossa. |
Kokeilussa tällaiset fileesuikaleet. Menee jatkoon! 👍 |
Kolmen aineksen kylmä kastike. Kuvasta puuttuu lisäksi tarvittava yksi valkosipulin kynsi murskattuna. |
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä.
Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.
Kiitos tästä♥ Etsin juuri jotain vaihtelua ja haussa oli nimenomaan vaihtelua kanan valmistamiseen.
VastaaPoista♥♥
Ole hyvä ❤ Helppoa ja hyvää! Itsellekin tämä oli vähän erilaista kanan lisuketta - toimi erinomaisesti!
PoistaBroler on yksi ruokalaji kalan lisäksi mitä enimmäkseen syön, perunasta ja sipulista myös tykkään, miihin en ole koskaan kyllästynyt, hyvä että on nuo kuvat, muuten nimen perusteella en osaa etsiä kaupan hyllyiltä, missä niitä on, kun olen huono käyttämään niitä missä on jokin vieraskielinen sana.
VastaaPoista(Tänään on aikomus mennä CM-kauppaan,koska kerralla ostan paljon, niin ei tarvitse ihan heti mennä,samalla reissulla palvikaupasta savuluita.
Hyvän mielen ostoksen tein verkkokaupasta yx päivä, ostin koko olo- huoneeseen viininpunaiset verhot, että miten ne piristää, täytyy sanoa että aikaisemmat ei olleet mitenkään niin kauniit, vihdoin sai tehtyä jotain piristävää.)
Kiitos kommentistasi! Onneksi peruna on tullut taas muotiin, kun pitkään oli vaan pastaruokia lehtienkin sivuilla. Sipulista tykkään itsekin ja valkosipulia laitan melkein joka ruokaan, mihin se nyt vain sopii.
PoistaSaammekohan nähdä uudet verhosi postauksessa jonakin päivänä? Minä otin vasta pois olohuoneesta viinipunaiset verhot, sellaiset läpikuultavat, vähän niinkuin satiiniset. Tykkään niistä tosi paljon, vaan nyt teki taas jo mieli vaihtaa.
Juu koitan jossain vaiheessa laittaa kuvaa verhoista, täytyy ensin pestä ikkunat, ja valoverhot myös.
VastaaPoistaMulla on monta vuotta ollut hiljaa toinen blogi, nyt olen sitä viritellyt henkiin, eli: autioituneet-talot.blogspot.com
siinä lukee aamukaste, sitä ei saanut muutettua, kun on jo olemassa saman niminen, viime yönä laitoin sinne 27 vuotta vanhan jutun.
*käykääpä katsomassa.*
💔 Hieno postaus sivuillasi niin murheellisesta tapahtumasta 💔
Poistakiitos, aina silloin tällöin asia otetaan esille, viime perjantaina oli "perjantai dokkari", ja vähän aikaa sitten tutkittiin reikää kyljessä,siitä tuli mieleen laittaa postaus, mutta hyvä jos ja kun antavat sen olla siellä, onhan se niin monien viimeinen lepopaikka.Viking linen laivalla on tullut käytyä monia kertoja,ennen koronaa, silloin myös on tullut mieleen estonian uppoaminen.
VastaaPoista