perjantai 29. tammikuuta 2021

Kaikkien aikojen perunagnocchi-makkaravuoka

 


Olin lähikaupassa ostamassa tavallista pastaa, kun silmiini osui perunagnocchi-pussi. Tunnustan heti, että kyseessä oli nevöhööd-tuote ja jotenkin innostuin siinä saman tien kuuklaamaan mistä on kyse. No, sehän on tuorepastaa, joka on tehty 90%:sti perunasoseesta. Samalla hakusanalla löysin myös Valion sivuilta tämän ohjeen, jonka mukaan valmistin elämäni ensimmäisen perunagnocchi-ruuan - ja yllättäen; heti ohjetta soveltaen.

Tarvitaan (neljälle):

500 gr valmiita perunagnoccheja

400 gr tomaattimurskaa (yrtti tai valkosipuli)

400 gr ryynimakkaraa (ohjeessa raaka-makkaraa)

250 gr luumu- tai kirsikkatomaatteja

1 sipuli

4 valkosipulin kynttä

suolaa, mustapippuria

pinnalle 100 gr juustoraastetta => unohdin ostaa, niin sovelsin tämän niin, että tein sekoituksen purkillisesta crème fraîchea ja sinihomejuustolevitettä, ohjeessa neuvotaan ripottelemaan pinnalle voinokareita ja juustoraastetta päälle. Jätin voinokareet omassa versiossani pois. Ohjeessa pinnalle laitetaan viisi timjamin vartta, en laittanut, kun ei kaapissa ollut.




Juustoraasteen sijaan tein näistä sekoituksen. Käytin koko purkillisen (2dl) kermaa ja noin puolet tuosta levitteestä. Sopi erittäin hyvin ja teen ensi kerrallakin näin. Sekoitus antoi ruualle mukavasti mehevyyttä.

 

Tee näin:

Kaada tomaattimurska uunivuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle.

Levitä seuraavaksi gnocchit tomaattimurskan päälle. Sitten siivutetut makkarat. Jos käytät tuoremakkaraa, ne pursotetaan raakana kuorestaan pieniksi nokareiksi.

Halkaise tomaatit ja pilko sipulit, murskaa valkosipulin kynnet. Lisää vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää halutessasi timjamin varret. Kaada crème fraîche-levite-sekoitus päälle.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa reilu puoli tuntia.


Hirrrrveän hyvää!


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Alkuperäinen ohje Valion sivuilta / ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

  1. Täytyy sanoa että niin paljon on vieraskielisiä ruokia, tai niiden lisukkeita, että meikäläinen ei tiedä mitä ne on, siksi ne jää ostamatta, kun en viitsi kysyä myyjältä että mitä tämä on, en muutenkaan osta ulkomaalaisia ruokia, ehkä ne ei ole ulkomaalaisia, mutta nimi on outo minulle.
    Tietysti kaikkea olisi kiva kokeilla, mutta kun en osaa niitä käyttää, mihin mikäkin käy.Ehkä niitä opin pikkuhiljaa, kuvat kun on niin osaa ostaa jonkun.
    Ystäväni kutsui minut syömään, hän oli tehnyt kanaa, sen kanssa oli oliiveja,kus kus riisiä, suippo paprikaa ja parsakaalia, kookosmaitoa, noita kolmea ensimmäistä en ollut koskaan ostanut enkä syönyt, hän teki oman maun mukaan kanan,
    ainoastaan kanasta kookosmaidon kanssa minä tykkäsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Minuakin ärsyttyää englannin kielen tunkeminen joka paikkaan. On tullut niin paljon uutta sanastoa, että ei meinaa mitenkään kaikkea ymmärtää, vaikka kohtuullinen englannin kielen taito on hallussa. Ja muutenkin - suomi on hyvä oma kieli.
      Tämä uusi ruokakokeilu kyllä kannatti. Oli maukasta ja mehevää ja teen varmasti toistekin!

      Poista
  2. Cnocchit on yksi lemppareistani, korealaisten riisikakkujen (vastaava tuote, mutta riisistä) ohella! Ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä niistä tuli minunkin herkkuja 😋 Täytyypä jostain etsiä myös korealaisia riisikakkuja - löytyisihän niitä ihan normi marketeista?

      Poista

Kiitos kommentistasi!