lauantai 9. tammikuuta 2021

Kaikkien aikojen Palermon pasta

Palermon pastan kaveriksi sopii kunnon nokareet sinihomejuustoa.

Kaikkien aikojen koululaisten lempiruoka, ainakin silloin kun omat lapseni olivat alakoululaisia. Ohje saatiin sitten kotikäyttöön jonkun paperille raapustamana ja sitä valmistetaan edelleen samalla ohjeella aina silloin tällöin ja ainahan se vaan hyvältä maistuu.

Palermon pastan ainekset:
 
- 400 gr broilerin fileesuikaleita, maustettuja tai maustamattomia oman maun mukaan
- öljyä tai voita paistamiseen
- valkosipulia, 1 - 3 kynttä mieltymyksen mukaan
- 1 tl suolaa, ripaus mustapippuria
- 1 pss (400 gr) makaronia tai pastaa

Kastike:

- 2 rkl voita
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 8 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 1 tlk ruokakermaa
- 2 tl rakuunaa
- 1/2 tl suolaa

Lisäksi 1 pss (150 gr)  juustoraastetta esimerkiksi mozzarellaa.

Valmistuu näin:

1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä/voissa pannulla. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet ja paista, kunnes broilerisuikaleet ovat kypsiä.

2. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Älä ruskista. Lisää vesi pienissä erissä edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää kanaliemikuutio. Lisää ruokakerma ja mausteet ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Laita raaka makaroni tai pasta ja broilerit uunivuokaan. Lisää juustoraaste ja sekoita ainekset. Kaada kastike sekaan ja sekoita.

4. Paista uunissa 175 asteessa noin 60 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki: ennen uuniin laittoa voi pinnalle laittaa tomaattisiivuja ja näiden päälle vielä juustoraastetta.


Palermon pasta juuri uunista tulleena. Pitää malttaa pikku hetki ennen nauttimista, että pasta jäähtyy hieman ja ruoka vetäytyy.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

 

 

 

6 kommenttia:

  1. On tehty monesti ja oikeasti maistuva ruoka! Sopii erinomaisesti jos ruokailijoita on paljon! Tosin säästösyistä juusto on meidän koulussa nähtävästi jätetty pois reseptistä. Eikä ole sen vuoksi enää niin maistuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! On kyllä hyvää! Säästötoimenpiteet ovat sitten iskeneet myös Palermon pastaan ja juuston puuttuminen kyllä vaikuttaa makuun. Onpa harmi! Mutta kotona sittrn juustoa mukaan senkin edestä!

      Poista
  2. Otin reseptin talteen kun kuulostaa niin hyvältä.

    VastaaPoista
  3. Aah mun hekkuruoka resepti, en ole koskaan tietenkään tuota tehnyt, mutta reseptin otan talteen,ja teen joku päivä tuota. kiitos !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!