Liha-makaronilaatikko on Ukon lempiruokaa ja kun hän sitä toivoo, niin sitten sitä tehdään.
Tarvitaan:
400 gr eli pussillinen makaroneja
500 gr jauhelihaa (naudan tai oman maun mukaan sika-nautaa)
2 isoa sipulia
5 valkosipulin kynttä
2 tl suolaa
pippurisekoitusta, Herbamarea, mustapippuria (mausteita voi vaihdella oman mieltymyksen mukaisesti - esimerkiksi paprikajauhe ja curry, valkopippuri sopivat hyvin)
3 kananmunaa
7 dl maitoa
rasiallinen luumutomaatteja
juustoa (edam, cheddar, pizzaraaste)
Tee näin:
Keitä makaronit kypsiksi. Ruskista pilkottu sipuli ja puolet valkosipuleista murskattuna. Kaada uunivuokaan. Ruskista jauheliha, mausta ja kaada uunivuokaan. Sekoita.
Sekoita maito ja kananmunat ja lisää hieman suolaa ja samoja mausteita kuin jauhelihaan. Kaada uunivuokaan.
á la EA-osuus:
Lisää pinnalle rasiallinen pilkottuja luumutomaatteja, pilkottu sipuli ja loput valkosipulit murskattuna. Siivuta tai raasta pinnalle paaaaaaljon juustoa. Tämä kuorrutus pitää liha-makaronilaatikon mukavan mehevänä.
Reilusti tomaattia ja sipulia! |
Juuston kanssa ei kannata pihistellä! |
Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin yksi tunti.
Uunista ulos, kauho lautaselle ja ketsuppia pintaan. Namskis! Ketsupin sijaan meillä nautitaan myös tämän kanssa:
Toimii! 😋 |
Miten sinä tuunaat liha-makaronilaatikkoa?
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.
Makaroni laatikko on hyvää joskus, lihan sijasta kun voi laittaa sitä nyhtö juttua, tai ei lihaa ollenkaan, no miks ei broleri lihaa voisi.
VastaaPoistaEnpä ole ihan vastottain tehnytkään makaronilaatikkoa, kiitos muistutuksesta!
Ihanaa kun on talvi nyt monen vuoden jälkeen, voi laittaa laatikon uuniin ja lähteä hiihtämään siksi aikaa, latuni taitaa ollakkin lumen peitossa.
Kiitos kommentistasi! Makaronilaatikko onnistuu varmasti hyvin broilerin jauhelihasta 👍 Uuniruokia tulee tehtyä pakkasilla enemmän kuin muuten. Ne vähän niinkuin kuuluvat yhteen.
VastaaPoista