perjantai 2. lokakuuta 2020

Varavoimaa kaamokseen


Nyt on otollinen aika hankkia kirkasvalolaite varavoimalaksi, jos et sellaista vielä omista. Kirkasvalohoito auttaa tutkitusti valon puutteeseen ja meitä jokaista vaanivaan kaamosmasennukseen.

Erikoisen Asiantuntijan huusholliin tuli hankittua sellainen kaksi vuotta sitten, joten nyt se on kolmatta syksyä keittiön pöydällä ja sitä käytetään aamupalan ja lehden lukemisen aikana. Lampun valotehoa voi säätää ja sehän toimii kätevästi myös lisävalaistuksena, kun aamulla silmät puoliummessa yrittää saada sen voikkoleivän osumaan suuhun ja tee/kahvimukin huulille. 


Laitetta hankkiessani olin netistä lukevinani, että kirkasvalolampulla ja kirkasvalohoitolaiteella on hoitotehossa jotain suurtakin eroa hoitolaitteen eduksi ja niin päädyin Innoluxin Tubo -merkkiseen laitteeseen. Ehkä olin vain mainoksen uhri. Tämä on muotoilultaan kuitenkin sellainen, että se mahtuu ja sopii hyvin keittiön pöydän päätyyn ja seisoo tukevasti paikallaan. Kuvan ottamisen jälkeen se päätettiin kääntää pystyasentoon, jossa se valaisee vielä paremmin ja vie vähemmän tilaa. 


Vuorokautisen valon määrä vähenee jyrkästi syksyllä. Päivän lyheneminen vain kiihtyy kiihtymistään. Pohjoisimmissa osissa maata päivä lyhenee melkein tunnin viikkovauhtia kunnes kaamosaika alkaa. Lokakuun lopussa tapahtuva normaaliaikaan siirtyminen pimentää iltoja entisestään. Keväällä valon määrän lisääntyessä kyllä sitten huomaa, milloin kirkasvalohoitolaitetta ei enää tarvita ja sen voi pistää kesän ajaksi takaisin laatikkoonsa uutta syksyä odottelemaan. 


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat ja Pixabay

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin käyttäminen ilman lupaa on kielletty.

Mahdolliset kommentit pyydetään kirjoittamaan postauksen lopussa olevaan kenttään, jotta ne ovat kaikkien lukijoiden nähtävillä.


3 kommenttia:

  1. Kiitos muistutuksesta. Varmaan 15 vuotta on pitänyt ostaa kirkasvalolamppu, vielä en ole saanut aikaiseksi. Mutta kyllä olen kauhistellut, miten hämäriä aamut jo on. Kärsin jonkun verran talven pimeydestä. Toivotaan auringonpaisteisia päiviä lisää.

    VastaaPoista
  2. Minuun ei kyllä pimeä vaikuta, mutta syynä voi olla työpaikan hyvä valaistus.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne, Maija ja Mentaalimatkaaja. Olisikin aurinkoinen ja poutainen syksy ja talvi, eikä sellainen 5 kuukautta kestävä marraskuu niin kuin viime syksynä ja talvena. Aikaisemmin ajattelin aina, ettei mitään kirkasvalolamppua tarvita. Että ihmisen kuuluukin olla osan vuodesta vähän niin kuin talvihorroksessa. Mutta ihan hyväksi se tuli havaittua, kun se aikanaan hankin. Työpaikan hyvällä valaistuksella on varmasti osansa tässä asiassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!