lauantai 5. syyskuuta 2020

Kaikkien aikojen suolainen omenapaistos



Tänä vuonna on omenasato erinomainen ja omenia tuntuu riittävän joka lähtöön.
Soseeksi, mehuksi, piirakoihin, paistoksiin, sellaisenaan syötäväksi ja muille annettavaksi.
Kun alkaa tuntua siltä, että kaikenlaista on tullut omenoista väännettyä ja omenoita alkaa pursuta jo korvistakin, mutta omenoita aina vaan riittää, niin kokeile vielä ainakin tätä omenaherkkua.

Tarvitaan:

650 gr omenoita (käytin itse kuvassa näkyvän määrän)
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl sitruunan raastettua kuorta (alkuperäisessä ohjeessa 1 tl - ei maistunut miltään)
1 tl kanelia

Taikinaan:

2 dl (120 gr) paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä (alkuperäisessä ohjeessa 1 dl - mutta enemmän on aina enemmän)
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
100 gr sulatettua voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa (alkuperäisessä ohjeessa 1/2 tl)

Tee näin:

Kuori ja pilko omenat korkeareunaiseen uunivuokaan. Mausta lohkot sitruunamehulla, fariinisokerilla, sitruunan raastetulla kuorella ja kanelilla. Laita uuniin (175 astetta) ja anna mehustua uunissa taikinan tekemisen ajan.

Rouhi pähkinät. Vinkki: tee pähkinäpussiin pieni reikä, jotta ilma pääsee ulos ja painele pussia pöytää vasten ruokalusikalla. Pähkinät rouhiintauvat siististi omassa pussissaan. Älä intaannu rouhimisen kanssa, pähkinät menevät äkkiä jauhoksi.

Vatkaa munat ja fariinisokeri. Lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita puolet rouhituista pähkinöistä, jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää taikinaan.

Ota vuoka uunista ja kaada taikinaseos omenoiden päälle. Ripottele päälle loput pähkinät.

Paista vielä 25 minuuttia 175 asteessa.

Hyvää sellaisenaan ja vielä parempaa vaniljajäätelön kanssa.








Alkuperäinen ohje: k-ruoka.fi/reseptit/suolacashew-omenapaistos (ei kaupallista yhteistyötä)

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Tätä on kokeiltava, pähkinät sopivat varmaan hyvin omenoiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä sopivat, makean ja suolaisen liitto toimii tässäkin 🍎

      Poista

Kiitos kommentistasi!