maanantai 22. kesäkuuta 2020

Tulkoon pimeys - ja pimeys tuli


Meille tuli pari viikkoa sitten black out niin kuin entiselle laivan kapteenille. Tosin eri paikkaan ja paremmissa tunnelmissa.

Tässä samassa talossa ollaan asuttu jo 19 vuotta ja nukuttu koko ajan samassa huoneessa. Ikkunat ovat itään päin ja sieltähän se aurinkokin on aina noussut. Nyt alkoi tuo ihana valo häiritä aamu-unia jo siinä määrin, että lähdimme hankkimaan makkariin pimennysverhoja. Miksei tätä oltu tajuttu aikaisemmin? Netistä selaamaan erilaisia vaihtoehtoja.

Ikkuna on leveä ja valmiista pimennysrullaverhoista ei löytynyt riittävää kokoa ja kaksi rullaverhoa rinnan olisi tuntunut liian kömpelöltä. Rullaverho olisi pitänyt teettää mittojen mukaan ja siitä olisi luultavasti tullut liian raskas, koska pimennysverhokangas on kuin kernikangasta.

Tangosta roikkuvat pimennysverhot oli siis ainoa ratkaisu. JYSKistä löytyi sopiva setti. Verhot olivat jäykät silitettävät, eikä niitä sileäksi yhden tähden lämmöllä saanutkaan. Saapa nähdä, menikö loppukin fengshui makkarissa pilalle tämän hankinnan seurauksena.


Halvempikin tämä ratkaisu on kuin rullaverho. Tämä tuli kustantamaan n. 66e. Verhojen ulkonäkö ei ole kuin Avotakan kannesta, mutta jos tällä keinolla saa nukuttua kellonsoittoon asti eikä olla tikkana pystyssä klo 4.48, niin ne ajavat mainiosti asiansa. Syksyllä ne voi raapaista alas ja kaapin perukoille talvehtimaan.

Nyt Erikoisen Asiantuntijan yövarustautuminen muuttuu. Enää ei tarvitse virittää pipoa ja/tai huivia ja silmälappuja silmille liiallista valoisuutta tukkimaan.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä.
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.
Blogin ja postauksen linkkiä saa jakaa.

3 kommenttia:

  1. Kiva kun löysitte mieleisen verhon. Se on jännä juttu, että kun asuu pitkäänkin samassa kodissa, ei tule välttämättä mieleen tehdä joitakin muutoksia. Minulle kävi niin, että vasta 15 vuoden jälkeen aloin vähän valloittaa mieheni autoa-aluetta pihallamme. Se ei jotenkin tullut mieleen aikaisemmin.

    VastaaPoista
  2. Tuollainen Black out näyttää kyllä oikein toimivalta! Kyllä vaan pitäisi tuollainen olla omassakin ikkunassa, niin on valoisaa öisin:) Aurinkoista alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne. Vuosien mittaan sitä tulee näköjään niin sokeaksi omalle ympäristölleen, ettei huomaa tehdä mitään muutoksia. Olohuoneen huonekalujen järjestystä mietimme uusiksi aina välillä, mutta aina päädytään kuitenkin siihen, että nykyinen on paras. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!