sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Löysin sinut


Suositun brittiläisen viihdekirjailija Lisa Jewellin järjestyksessään toinen ja samalla uusin psykologinen jännäri Löysin sinut

Tämä oli ensimmäinen kirja, jonka luin kyseiseltä kirjailijalta ja heti laitoin lukulistalle hänen esikoisjännärinsä Sitten hän oli poissa.

Jewelliä on aika vähän käännetty suomeksi, vaikka hän on julkaissut tätä ennen jo parikymmentä viihderomaania. En pidä käännöskirjallisuudesta enkä mistään lailahietamiehistä, joten tämä(kin) kirjailija on sen vuoksi jäänyt huomaamatta. Tämä kirja oli koukuttava. Teksti on sujuvaa ja juoni etenee. Kirjassa ei ole liikaa hahmoja eikä hankalia nimiä muistettavaksi.

Kertomus on huikea, osin liikutaan parinkymmenen vuoden takaisissa ajoissa, ja kirjassa viedään tarinaa eteenpäin kolmelta eri kantilta. Ruumiita tuli kaksi, joista toinen oli tarinan kannalta olennainen. Tarina alkaa siitä, kun meren rannalla asuva kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti löytää sateesta rannalta istumasta muistinsa menettäneen miehen. Vastoin perheensä tahtoa hän vie miehen kotiinsa ja huolehtii tästä, kunnes miehen muisti alkaa pikkuhiljaa palailla.

Toisaalla parikymppinen ukrainalaissyntyinen nainen on kadottanut oudolla tavalla vastavihityn aviomiehensä. Miten nämä miehet kytkeytyvät toisiinsa vai onko kyseessä yksi ja sama mies? Ikä ainakin täsmäisi. Parikymmentä vuotta aikaisemmin on tapahtunut asioita, jotka ovat kaiken takana.
Psykopaatti on aiheuttanut kahden ihmisen kuoleman, mikä on pilannut useamman ihmisen elämän.

Kirja ei ole synkkä eikä pelottava eikä siinä mässäillä väkivallalla. Arvaatte varmaan, mihin yh-äiti päätyi löytömiehen kanssa. Se oli perin inhimillistä ja hiukan romanttistakin, eikä silläkään asialla liikaa mässäilty. Tässä kirjassa on sivuja 437, joten ei sitä ihan yhdessä illassa lue, mutta ehkäpä viikonlopussa.

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat / kirjan kansi
Ei kaupallista yhteistyötä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!