lauantai 25. huhtikuuta 2020

Hyviä ihmisiä liikkeellä



Jokaisessa maan- tai maailmanlaajuisessa katastrofitilanteessa ihmisten auttamishalu nousee pintaan. Tunnetaan yhteenkuuluvaisuutta, kun meitä kaikkia kohtaa samainen uhka tai vaara. Alamme auttaa toisiamme yhdessä tai yhteisöissä. Se on todella hieno asia.

On hyvä levittää tietoa avun tarvitsijoista ja miten voi auttaa. Piste.

Sitten alkaa kuulua ja näkyä kovaan ääneen älämölöä, miten paljon minä itse olen auttanut ja ketä. Ja sitten odotetaan sädekehä pään päällä kiitoksia.

Eniten ja jatkuvasti auttavat ihmiset pysyvät vaiti. Heille on tärkeää vain auttaa. Yhtä tärkeää heille on pysyä nimettöminä auttajina. Koska ei sitä tietoa tarvitse kukaan. Apu menee perille. Piste.

"Hyviä tekoja ihmisten nähden, mutta mitä teet ollessasi yksin."

Eikö kiitokseksi riitä hyvä mieli, jonka saat auttamisesta. Miksi ylipäätääm autat? Siksi, että haluat auttaa! Siksi, koska muutkin? Se kelpaa vastaukseksi. Siksi, että saat itse huomioita ja kiitosta? Apu menee itsekeskeisyydestäsi riippumatta perille, mutta kummasta iloitset enemmän, avun antamisesta vai huomion saamisesta?

Pohdimme tätä asiaa kerran aikaisemminkin blogissa:

Mitä teet ollessasi yksin?


Kuva: Pixabay

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.


6 kommenttia:

  1. Hyvä mietintö. Ehkä usko siihen, että hyvä tulee aikanaan takaisin, riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä sen pitää riittää! Uskotaan näin 🥰

      Poista
  2. Hyvien ihmisten varassa tämä maailma on. Luulen, uskon ja toivon että niin. Toivottavasti olen yksi heistä.

    >"Mitä teet ollessasi yksin?"
    Elän elämääni. Yksityiskohdat pidän itselläni, ja valikoidusti jaan ystävien kanssa. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentistasi! Sitä me useimmat toivomme, että olisimme hyviä ihmisiä. Ja sen toiveen saavuttamiseksi on onneksi mahdollista tehdä paljon! Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Hyvä postaus. Se riittää, että apu menee perille ja tiedän, että se ilahduttaa jotakuta. Enkä todellakaan halua auttamisestani minkäänlaista huomiota tai kiitosta. Varmaan olen päästäni vialla, nautin nimittäin enemmän siitä, kun kukaan ei tiedä. Mutta valitsen kanavat tarkkaan. Niin paljon on kaikenlaista välistävetäjää. Haluan myös itse päättää, mihin kohteeseen apuni ohjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Tärkeä näkökulma tuo avun perille menon varmistaminen. Kaikenlaista välistävetoa kuulee, mikä tuntuu tosi pahalta! Hyvää kevään jatkoa sinulle! 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi!