lauantai 1. helmikuuta 2020

Teräsleidit




Olisi pitänyt kerrankin uskoa kriitikoita. Hyvää elokuvassa olivat jotkut näyttelijäsuoritukset. Seela Sellan ja Saara Pakkasvirran ehkä. Synttärijärjestelyistä paineita ottava pääosan esittäjän (Leena Uotila) tytär Pirjo Lonka hoiti roolinsa hyvin. Leena Uotila oli niin hänelle tyypillisen lakoninen kuin vaan voi olla. Sama ilme naamalla alusta loppuun.

Juoni oli aika heppoinen, siitä olisi saanut herkullisemmankin tarinan syventämällä sitä ja vähentämällä myötähäpeän määrää. Mustaa huumoriakin oli muutaman hyvän jutun tai kohtauksen verran, mutta taisi kyllä jäädä enemmänkin harmaalle alueelle. Hesarin arvostelun mukaan osa tarinan rönsyistä jää irrallisiksi. Todellakin. Puoleentoista tuntiin on yritetty mahduttaa liikaa kaikenlaista sälää. Saara Pakkasvirran esittämä hahmo suorastaan pilkkaa vanhenemista ja muistisairautta eksyessään näköetäisyydelle kotitalostaan ja huutaessaan siellä hädissään. Näin voi oikeasti muistisairaalle tapahtuakin, eikä siinä ole mitään hauskaa. 

En ole eläessäni katsonut loppuun asti näin huonoa elokuvaa. Olisin nytkin lähtenyt kesken pois, ellei seura olisi ollut erinomaista, pisteet heille 5/5. Elokuvan pisteet 1/2 /5. Pamela Tola voisi jättää käsikirjoitus- ja ohjaushommat niille, jotka sen oikeasti osaavat ja pysytellä itse näyttelijäpuolella.

Voihan olla, että Teräsleidit oli kaikkien aikojen elokuvateos, joka vielä lähetetään kansainvälisille elokuvajuhlille ja päätyy kahmimaan kasoittain Oscar-palkintoja. Erikoiset Asiantuntijat seuralaisineen eivät vaan ymmärtäneet tätä hienoa teosta. Kävitkö jo katsomassa Teräsleidit? Kommentoi alla olevaan kenttään. Kiitos kommentistasi jo etukäteen!


Wikipedia:
”Teräsleidit on Pamela Tolan ohjaama ja yhdessä Aleksi Bardyn kanssa käsikirjoittama suomalainen draama-komediaelokuva, joka sai ensi-iltansa 3. tammikuuta 2020. Elokuvan pääosissa näyttelevät Seela SellaLeena Uotila sekä Saara Pakkasvirta. Elokuva kertoo kolmesta yli 75-vuotiaasta sisaruksesta. Elokuvan alussa Leena Uotilan esittämä Inkeri lyö aviomiestään paistinpannulla päähän ja luulee tappaneensa hänet. Inkeri lähtee sisarustensa kanssa road triplle löytääkseen todisteita lieventävistä asianhaaroista.”

Ei kaupallista yhteistyötä kyseisen tuotannon kanssa.
Kuva: Sami Kuokkanen
Kuvien ja tekstin kopioiminen luvattomasti on kielletty




2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!