perjantai 31. tammikuuta 2020

Älä osta mitään -vuosi loppui


Yritin viime elokuussa vuokrata tekstiilipesurin kahden sohvan puhdistamiseen. Maksoin vuokran etukäteen ja menin sovittuna aikana sitä noutamaan huoltoasemalle, joka oli laitteen noutopaikka. Olin vuokrannut laitteen sunnuntai-illan ja seuraavan aamupäivän ajaksi. Edellinen vuokraaja ei ollut palauttanut sitä ajallaan ja odottelin huoltoasemalla noin puoli tuntia. Henkilökunta yritti tavoittaa tyyppiä puhelimitse siinä onnistumatta. Kävi ilmi, että hän oli unohtanut palauttaa laitteen. Tuli aliarvioitu olo ja alkoi ärsyttää siinä määrin, että ilmoitin huoltoaseman henkilökunnalle, että pitäkää pesurinne. Rahat sain toki vuokrausfirmalta takaisin. En halunnut istua tuntikausia huoltoasemalla kauniina kesäiltana tai vaihtoehtoisesti ajella 20 km edestakaista matkaa sen takia, että joku ääliö unohtaa palauttaa laitteen ja vähät välittää muista käyttäjistä. Tämän episodin jälkeen päätin, että vielä hankin laitteen omaksi. Näissä vuokravehkeissä on myös se riski, että edellinen käyttäjä on jättänyt laitteen vielä puhdistamattakin tai saanut jopa epäkuntoon ja jättänyt ilmoittamatta siitä palautuksen yhteydessä. 

Niinpä sitten toteutin tämän hankinnan tammikuun alussa, kun Älä osta mitään (ainakaan tarpeetonta) -vuosi oli ohi.




Kynnysmatto pesun jäkeen. Tumma alue matossa johtuu valaistuksesta.

Koirataloudessa tulee tarvetta puhdistaa sohvia ehkä enemmän kuin muissa talouksissa. Pikkulapsia sisältävässä huushollissa voi olla sama tilanne varsinkin, jos nautitaan pöydän antimia muuallakin kuin ruokapöydän ääressä. Aikaisemmin on tullut sohvia putsattua siihen tarkoitukseen hankitulla suihkeella ja pienellä, karhealla froteepyyhkeellä. Se on ollut aivan liian työlästä ja tehotonta. Pesurilla on kätevä puhdistaa pieniä mattoja ja vaikkapa auton istuimia. Tällä lyhyellä kokemuksella voin sanoa, että pesurilla on helpointa puhdistaa, jos "kohde" on vaakasuorassa. Ja jos ei se valmiiksi ole vaakasuorassa, sen voi kääntää. Esimerkiksi sohvan asentoa voi muuttaa työn edetessä. 

Yllä olevassa kuvassa näkyvän sohvan lisäksi pari kynnysmattoa tuli käsiteltyä kylppärin lattialla ja tuulikaapin kuramatto puhdistui myös samalla tavalla. Sohva pestiin olkkarissa uskaliaasti laminaattilattian päällä. Pidimme isoa froteepyyhettä lähellä, johon valuvat vesipisarat pyydystettiin. Sohvasta tuli oikein hyvä ja se kuivuikin melko kuivaksi muutamassa tunnissa. Ihmisen käteen se tuntui jo illalla kuivalta, mutta Haukkuli meni hetkeksi sohvalle ja poistui siitä muutaman minuutin kuluttua. Ilmeisesti se oli vielä pinnasta vähän kostea.

Laitetta voi käyttää tavallisena kuivaimurina, kun laittaa sisään pölypussin. Sitä voi käyttää myös märkäimurina. 

Onko sinulla kokemuksia tekstiilipesurin käytöstä? Kommentoi alla olevaan kenttään. Kiitokset kommenteista jo etukäteen.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat. Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!