lauantai 23. marraskuuta 2019
Maksaa Eino Leinon tapaan
Tämä resepti on apinoitu ravintola Kappelin ruokalistalta joskus vuosia sitten. Erikoiset Asiantuntijat eivät ole mitään yltiöpäisiä maksaruokien ystäviä. Nytte ei syö ollenkaan, Nymma syö joskus, kun sille päälle sattuu. Yksi luetuimmista postauksistamme on tämän jutun lopussa, Elli-mummo ja muisto maksasta.
Tähän ruokaan laitetaan:
Naudan maksaviipaleita n. 200g ruokailijaa kohti
Sipulia
Valkosipulia
Voita paistamiseen
Valkopippuria
Suolaa
Lisäkkeeksi perunamuusia, puolukkasurvosta ja maustekurkkua. Viimeksi mainittu puuttuu ylläolevasta kuvasta. Puolukkasurvoksessa saa olla vähän sokeria.
Maksaviipaleet paistetaan pannulla kypsiksi voissa. Raaka puoli saa pintaansa mausteet. Siirrä kypsät maksat lämmön säilyttävään vuokaan odottamaan ja paista samalla pannulla voissa sipulit, jotka on viipaloitu. Tarjoa yllämainituilla lisukkeilla ja mieleiselläsi salaatilla. Vaikka joku värikäs, jossa on mukana appelsiininpaloja.
Kuva: Erikoiset Asiantuntijat
Ohessa linkki juttuun Elli-mummo ja muisto maksasta
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/07/elli-mummo-ja-muisto-maksasta-mummo.html
Mummoista puheen ollen linkki toiseenkin mummojuttuun, joka on blogimme mummotrilogian osa2.
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/06/mummo-lapsuudenkodin-naapurista.html
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Maksaa en ole ostanut aikoihin, on vain unohtunut, pitääpä huomenna ostaa, siitä on aikaa kun viimeksi olen tehnyt ja tykkään naudan maksasta.
VastaaPoista