lauantai 23. marraskuuta 2019

Maksaa Eino Leinon tapaan


Tämä resepti on apinoitu ravintola Kappelin ruokalistalta joskus vuosia sitten. Erikoiset Asiantuntijat eivät ole mitään yltiöpäisiä maksaruokien ystäviä. Nytte ei syö ollenkaan, Nymma syö joskus, kun sille päälle sattuu. Yksi luetuimmista postauksistamme on tämän jutun lopussa, Elli-mummo ja muisto maksasta.

Tähän ruokaan laitetaan:

Naudan maksaviipaleita n. 200g ruokailijaa kohti
Sipulia
Valkosipulia
Voita paistamiseen
Valkopippuria
Suolaa

Lisäkkeeksi perunamuusia, puolukkasurvosta ja maustekurkkua. Viimeksi mainittu puuttuu ylläolevasta kuvasta. Puolukkasurvoksessa saa olla vähän sokeria.

Maksaviipaleet paistetaan pannulla kypsiksi voissa. Raaka puoli saa pintaansa mausteet. Siirrä kypsät maksat lämmön säilyttävään vuokaan odottamaan ja paista samalla pannulla voissa sipulit, jotka on viipaloitu. Tarjoa yllämainituilla lisukkeilla ja mieleiselläsi salaatilla. Vaikka joku värikäs, jossa on mukana appelsiininpaloja.

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Ohessa linkki juttuun Elli-mummo ja muisto maksasta
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/07/elli-mummo-ja-muisto-maksasta-mummo.html

Mummoista puheen ollen linkki toiseenkin mummojuttuun, joka on blogimme mummotrilogian osa2.
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/06/mummo-lapsuudenkodin-naapurista.html

1 kommentti:

  1. Maksaa en ole ostanut aikoihin, on vain unohtunut, pitääpä huomenna ostaa, siitä on aikaa kun viimeksi olen tehnyt ja tykkään naudan maksasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!