torstai 21. marraskuuta 2019

Kaikkien aikojen aprikoosipiirakka


Saimme lukijaltamme ohjeen aprikoosipiirakkaan, joka tänään oli Erikoisten Asiantuntijoiden koekeittiön testissä.

Ohessa linkki ohjeeseen.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006276424.html?cs=email

Aprikoosin ja tuoreen rosmariinin yhdistelmä oli mielenkiintoinen. Melko hyvä yhdistelmä itse asiassa. Pitää varoa laittamasta liikaa rosmariinia. Tämä versio täytyi tehdä säilykeaprikooseista, kun kaupassa ei ollut tuoreita.

Pohjasta tekisin kyllä paksumman. Laiskan leipurin versio voisi olla se, että käyttäisi täytteessä voin ja sokerin tilalla valmista kinuskikastiketta. Tässä testiversiossa kävi niin, että pannulla paistettu voi-sokeriliemi kasteli pohjan niin, että se oli ihan läpimärkää ja vaikutti raa´alta vaikkei se sitä ollut.

Tässä pari kuvaa valmistusvaiheista ja valmiista piirakasta. Melko hyvää! Jatkoon, mutta paksummalla pohjalla. Pullataikinakin voisi sopia.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat ja Pixabay
Ei kaupallista yhteistyötä tekstissä mainittujen tai siihen linkitettyjen tahojen kanssa

2 kommenttia:

  1. On mielenkiintoinen tuo aprikoosin ja rosmariinin yhdistelmä. Vähän samanlainen sekoitus on ollut joskus omenapiirakassani tosin ei rosmariini vaan basilika. Hyvää torstai iltaa sinne päin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Taidanpa minäkin kokeilla laittaa basilikaa omenapiirakkaan. Mukavaa torstait-iltaa myös ja viikonloppua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!