5 dl karpaloita
1,5 l vettä
1/2 tl suolaa
5-6 dl hienoa sokeria (kokeiluun: ainakin osittain steviaa?)
2,5 dl perunajauhoja
3 dl vettä
Survo tai soseuta marjat kattilassa. Kuumenna vettä ja marjoja sen verran, että keitos kiehahtaa ja lisää suola. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja sekoita kiehuvaan keittoon. Anna kuplahtaa pari kertaa. Lisää ja sekoita sokeri huolellisesti vähän jäähtyneeseen kiisseliin. Anna jäähtyä.
Karpalot kannattaa rikkoa tilkassa kuumaa vettä ennen keittämistä vaikka muusinuijalla. Keittovaiheessa kiisseli näyttää samealta, mutta sokeri kirkastaa sen.
Muokattu 28.11.2020: mustaherukka sopii hyvin karpalon kanssa. Korvaa osa marjoista mustaherukoilla tai laita veden sekaan mustaherukkamehua. Tulee hyvä makuyhdistelmä!
Nauti kermavaahdon kanssa tai ilman.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat, Pixabay
Nauti kermavaahdon kanssa tai ilman.
Kiisseli on varmasti herkullista. Hyvä vinkki tuo suola. Ei tule koskaan pomittua karpaloita, mutta saahan niitä kaupastakin.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi. Suolavinkki on saatu oikealta kokilta. Ja se toimii. Ekan kerran ostin karpaloita torilta, kun puolukat olivat jo loppuneet. Karpalot ovat vähintään yhtä hyviä, ellei parempia. Kamalasti ne vaan sokeria vaatii. Vähäinen määrä ei tunnu missään. Sen takia ajattelinkin, että voisi kokeilla osan korvata stevialla. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoista