keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Pian ne ovat taas täällä, rakkaat inhokit

Erikoisten Asiantuntijoiden yksi lempilajeista on seurata oman maakunnan sanomalehden näppispalstaa sekä paperisena että netissä. Onpa tullut joskus itsekin kirjoitettua palstalle. Ja täytyy myöntää: tahallaan on vähän provosoitukin jotain "kuumaa" keskustelua. Hih!

Muun muassa alla mainittuun keskusteluun ei kuitenkaan lähdetty...


Muutamilla muillakin maakuntalehdillä on vastaavanlaiset sivut netissä. Ohessa joitakin poimintoja viime syksyltä seuraavasta tärkeästä ja ajankohtaisesta aiheesta, joka tulee puhuttamaan sekä näppiksellä että sen edessä ja takana. Muutamaa on vähän muokattu selväkielisempään muotoon.


Muita hyviä aiheita ovat nämä perinteiset koirankakat, parveketupakointi ja mopoilu. Mutta kaikki aikanaan. Koirankakat kevättalvella, parveketupakointi ympäri vuoden ja mopoilu keväällä ja alkukesällä. Ennen kuin siihen taas totutaan ja todetaan, että "Pojat on poikia." Ja entäs tytöt? Mutta ei mennä nyt siihen.Tässä maistiaisia, olkaa hyvät. Palautellaan alkupaloilla oikea fiilis tulevaan puhallinkoitokseen.

Onhan lehtipuhaltimet huollettu, öljyt vaihdettu, desibelit säädetty kohilleen ja puhallusajat allakoitu aamutuimaan. Kaasutuskisa alkaa!
             ◇
Kyl ei nykyajan ihminen jaksa mitään. Ei ees haravoida. Siinä se kunto kasvais kun pihaa rapsuttelee.
             ♧
Puusta on pudonnut syksyn ensimmäinen lehti. Tätä on odotettu. Lehtipuhallinhaalarit, näppylähanskat ja lippalakki ovat olleet eteisen naulakossa valmiina kevään pölyn pöllyttelyistä asti. Taas pääsee pärryyttelemään.
              ♤
Se on se vuoden turhakkeeksikin valittu kapistus, jonka rallatusta saadaan seuraavat pari kuukautta kuunnella korvakäytävät ruvella. Pitäis varmaan muuttaa johonkin korpeen siksi aikaa.
              ♡
Kyllä mä niin tykkään, kun huolto-mies puhaltelee miehekkäästi pihan puhtaaksi. Se on neito ihmisen kiva käyskennellä korko kengissä, kun ei pikku kivet naksu kannan alla eikä puoli mädät puun lehdet kantaudu kynnyksen yli kotiin asti. Pulla-kahvit tarjoan puhaltajalle, arjensankarille.
              ◇
Turhin työ maailmassa: lehtien puhallus tuulisella säällä.
              ♧
Kyllä se työstä käy, kun kantaa 10 kg puhallinta selässä ja sohottelee menemään. Askeliakin tulee pihaa kohti kolmatta tuhatta parissa tunnissa. Ei tarvitse työmatkoja pyöräillä eikä kuntosalikorttia ostaa, kun työliikunta pitää kunnossa.

Ahkerimmat huoltomiehet ajaa nurmikot työnnettävillä ruohonleikkureilla, lakaisee hiekat harjalla ja haravoi lehdet käsipelillä. Sitten on lehtipuhaltajat.

Tulkaa narisijat itse haravoimaan hehtaarikaupalla puistoja ja pihoja vaahteranlehdistä, niin äkkiä olisitte vaihtamassa haravan lehtipuhaltimeen itsekin, prkl!

Haravoiko joku vielä lehdet pihalta? Sehän on parasta lannoitetta nurmikolle, valmiiksi levitettynäkin vielä.

Kyllä lehtiä voi puhaltaa tuulisellakin säällä. Tyhmä puhaltaa vastatuuleen.

Minä käytän lehtipuhallinta vaan sen takia, ettei naapurin kyttääjäukkelilla olis niin paljoa katseltavaa. Ihan vaan sen takia ostin lehtipuhaltimen. Muuten haravoisin.

Vanhanaikainen haravointi on oikea tapa puhdistaa piha lehdistä. Siinä saa nurmikkokin samalla ilmastointia. Lehtipuhallus on laiskan ihmisen hommaa.

Kyllä on taas asijantuntijoita asijalla. Lehtipuhallinta kuuluu käyttää tyynellä säällä, että lehdet pysyy kasoissa. Myötä tai vastatuuli niin pian ne lehdet on taas pitkin tannerta. Toinen asija on se, että pitäisi saada lehtipuhaltimet luvanvaraisiksi vain ammattilaisten käyttöön.

Eihän se mitään haittaa, vaikka haravoi tai puhaltaa lehtiä tuulisella säällä. Vaihtaa vaan haravoinnin tai puhalluksen suuntaa myötätuulen mukaiseksi. Kyllä on yksinkertaista porukkaa.

Tiedoksi vaan tietämättömälle, että lehtipuhallin on lehtiä eikä katupölyä varten.

Kuva: ESS näppispalsta 7.7.2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!