Ohje on peräisin sivulta www.bilberryhill.fi eikä sitä ole EAn koekeittiössä tarvinnut tuunata.
n. 400g varhaiskaalia
n. 150g porkkanaa (2 kpl)
1dl vegaanista majoneesia
1,5 dl maustamatonta soijajogurttia, esim. Alpro Soy Mild & Creamy
2 rkl sitruunamehua
1 rkl sinappia
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
mustapippuria oman maun mukaan
Toteutusohje on EA koekeittiön laatima, kun ei jaksettu kaivaa ohjetta sitä varten uudelleen:
Viipaloi kaali esim. juustohöylällä, mitä ohuemmin sen parempi. Saman voit tehdä porkkanoille tai vaihtoehtoisesti raastaa ne karkealla raastimella.
Sekoita kastikkeen ainekset ja mausteet keskenään. Käytin tässä Dijon-sinappia, joka on niin hyvää, että syön sitä välillä lusikalla suoraan purkista.
Sitten vaan kastike ja vihannekset sekoitetaan hyvin ja annetaan tekeytyä kylmässä mieluummin seuraavaan päivään, jotta maut ehtivät tasaantua.
Näin tehtynä salaatti on paitsi vegaanista, myös gluteenitonta, laktoositonta, maidotonta ja munatonta. Tomaatitonta, omenatonta jajaja... siis lähes kaiketonta. Mutta sikahyvää, jos näin sopii sanoa vegaanisalaatista.
Kuvat: Pixabay ja Erikoiset Asiantuntijat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!