maanantai 4. joulukuuta 2023

Minne katosi Antti Järvi


Antti Järven kirjoittama Minne katosi Antti Järvi on ehdottomasti ansainnut tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon.

Aloitin jo kerran kuuntelemaan sitä Bookbeatista, mutta jätin silloin sen noin puolvälissä kesken, koska runsas sotahistoria alkoi tökkimään. 

Kun kirja sai Finlandiansa, olihan se pakko kuunnella loppuun. Ja hyvä oli, että kuuntelin. Nyt tuntuu siltä, että tämä on kuunneltava vielä uudestaan. 

Kaikki kirjassa kerrottu on totta. Kirjoittaja Antti Järvi, jonka isoisoisä kohdehenkilö on, on tehnyt aivan valtavan työn selvittääkseen kaiken sen tiedon, mitä kirjassa on. 

Historia toistaa itseään, sanotaan. Ja jotta voisi ymmärtää nykyisyyttä, täytyy olla perillä historiasta.
Sen vuoksi tämä kirja on varsin hyödyllinen luettavaksi kenelle tahansa. 

Esimerkiksi ymmärrän nyt sen(kin), että parilla pienellä, entisellä neuvostotasavallalla saattaa olla kana kynimättä keskenään. Toinen niistä on pian kahden vuoden ajan taistellut olemassaolostaan. 

Enempää en nyt kerro tässä kirjan sisällöstä. Löysikö Antti Järvi Antti Järven, jätetään vielä jokaisen lukijan/kuuntelijan selvitettäväksi. 

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty. 

Ei kaupallista yhteistyötä.   


2 kommenttia:

  1. Tuosta nyt tulee mieleen se kun tämän tästä lukee lööpeissä, ja is-sivuilla että minne katosi se ja se laulaja, näyttelijä, esimerkiksi laulajasta useinkin on kyse, no eihän hän mihinkään ole kadonnut, sitä laulajaa tai näyttelijää ei vain kutsuta esiintymään, koska aina ne samat saa siellä esiintyä uudestaan ja uudestaan niitä on eri ohjelmissa samat, mihinkäs ne muut olisi kadonneet, no ne istuvat kotona tv.n ääressä, ja ihmettelevät miksi heitä ei kutsuta. the voice of finland,, musiikki mysteerit,, talent,, elämäni biisit, suomessa on muitakin hyviä laulajia kuin ne samat, jos joku on voittanut, ei siitä ihmisestä kuule mitään sen jälkeen, kun ei kutsuta.
    Se vasta on järkyttävää kun jotain ihmistä ei löydä koskaan, isännän eno katosi sodassa, jäi ilmeisesti vangiksi venäjälle, ei voitu tuoda kotiin, kun ei löytynyt.

    VastaaPoista
  2. Katoamisista vielä, siitä on aikaa kun TV näytti Pietarin katulapsia, ja katukin oli tiedossa, ja missä niitä lapsia oleskeli, sitten näytettiin 3 vuotiasta tyttö lasta ja hiukan yli 10 vuotiaan kanssa, joka talutti tuota 3v.pientä lasta kadulla. Voi hyvä tavaton, eikö ihmisillä oikeasti ollut järkeä päässä, miksi piti kuvata ja näyttää missä lapset oleskeli, noita lapsia silloin hävisi johonkin, mm.3v.tyttö tuon yli 10v.tytön kanssa, kerrottiin myöhemmin että ne on kadonneet, voi vain arvata mihin lapset joutui, joko ihmiskaupan uhreiksi ,
    vai olisiko joku ottanut lapset hoiviinsa karmeista oloista. Ei voi tietää.?!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!