lauantai 1. heinäkuuta 2023

Kaikilla ei ole eritasonojapuita kotona


Juu ei ole meilläkään. Mutta hyvin paljon niitä muistuttava häkkyrä on. Ostin sen nimittäin sisustustavaraliikkeestä vähän vahingossa, mutta en sitten viitsinyt nähdä vaivaa, että olisin lähtenyt palauttamaan ja vaihtamaan. 

Päädyin hankkimaan huoneeseeni vaaterekin. Sille oli sopiva sijoituspaikkakin tiedossa. Varsinkin näin kesällä on mukavampi laittaa rekille hetkeksi vähän tuulettumaan vaatteet, jotka riisuu päältään eikä tunkea niitä saman tien kaappiin ummehtumaan.

Ja muutenkin minusta on sietämätöntä, jos (työ)tuolin päällä lojuu milloin mitäkin tekstiiliä päiväpeiton ja alusvaatteiden väliltä. Aikomuksena oli hankkia kevytrakenteisempi ja katsoin netistä tuotteen myymäläsaatavuuden. Yksi kappale oli jäljellä ja se oli tietysti se myymälässä näytillä oleva, jota muut asiakkaat olivat tahmatassuillaan käpälöineet. Sehän olisi vaatinut läpikotaisen desinfioinnin ja hinnasta ei kuitenkaan olisi saanut alennusta. Sitä paitsi se osoittautui aika lailla rimpulaksikin.

Tutustuin sitten toiseen vaihtoehtoon, joka oli kuvassa näkyvän kaltainen, mutta ”yksitasoinen”. Hyllystä en meinannut löytää oikeaa pakettia ja kun lopulta sen löysin, nappasin sen kainaloon enempää tarkistamatta tai miettimättä. Isäntä ystävällisesti kokosi minulle sen häkkyrän ja itse puuhasin sillä aikaa jotain muuta. Kun se oli koottu, hän vähän vitsaili minulle eritasonojapuista ja se olikin ylläri, että se oli tällainen tuplaversio. 

Toisaalta ihan hyvä, koska kahdellekin tasolle on käyttöä. Lisäpeittoa (kukallinen) ei näillä helteillä tarvita ja vastapestyt Jesus-lakanat (Finlayson) vaativat mankeloinnin jälkeen vielä hetken kuivatusta. Päiväpeitolle (petroolinsininen) on hyvä säilytyspaikka kenkätelineellä, kun kenkiä siinä ei kuitenkaan tulla säilyttämään. 

Kuvat: Gymnastica ja Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty. 


1 kommentti:

  1. Vaaterekit on hyviä. Minulla on niitä kolme kappaletta, eikä tosiaankaan tarvitse survoa vaatteita kaappeihin. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!