perjantai 20. tammikuuta 2023

Huono omatunto


Blogin suhteen meinaa tulla ihan tosi huono omatunto, kun en ole ehtinyt kirjoittaa enkä saada mitään aikaiseksi edes ajatuksen tasolla. 

Neuloosi vie naista nyt aika pahasti. En muista tämmöistä tartuntaa kokeneeni. Pitkään aikaan. 

Sukkaa ja pipoa tulee Ukrainaan lähetettäväksi niin, että alan kohta miettiä, että pitäisikö jo omallekin perheelle välillä kutoa jotain. Tai itselle. 

Myös oman maakunnan vähävaraisille vanhuksille voi kutoa villasukkia ja juuri äsken valmistuneet laitankin menemään Facebook-ryhmän kautta sinne jakoon. Nämä sukat ovat oikeasti harmaat, mutta kuvassa väri on jotain ihan muuta. Ne on kudottu 7 veljeksestä ja lisänä on mohairsekoitelankaa, jossa on 20% mohairia. Sukat ovat ihanan pehmeät ja paksut.

Uudet sukat aloitin heti saman tien ja nyt käytän raidoituksiin ja kärkiin värillisiä lankoja, jotka ovat jääneet yli Ukrainan sukista. 

Facebookissa on mahtava ryhmä ”Neulomuksia Ukrainaan”, jossa neuloosin puremat kansalaiset kertovat omista töistään ja lähettävät kuvia niistä muidenkin nähtäville. Moni kutoo sotilaan käsineitä, joissa on erillinen paikka etusormelle tai aukko, josta sen (etusormen) saa ulos. Liipaisinsormen siis. 

Ylinnä olevassa kuvassa näkyvät sukat ja pipot lähetin eteenpäin autaukrainaa.fi -sivuston kautta. Avustuspaketin lähettäminen on tehty tosi helpoksi, jos itsellä vain on mahdollisuus täyttää ja tulostaa lähetyslomake paketin päälle. 

Ja tietysti tarvitaan paketointimateriaalit. Sen verran aina jostain tulee pahvilaatikkoa tai muuta vastaavaa, josta voi askarrella kääreen lähetettäville neuleille.

Autaukrainaa.fi -sivustolla vain on mainittu potentiaaliseksi paketin lähetyspaikaksi esimerkiksi paikallisen Citymarketin asiakaspalvelupiste, joka toimii postipakettien noutopaikkana. Kävin eilen siellä yrittämässä paketin lähettämistä.

Ei onnistunut. Citymarketin pisteestä voi ainoastaan noutaa postipaketteja ja palauttaa sieltä noudettuja, jos on palauttamisen tarvetta. Mutta ”uusia” paketteja sieltä ei voi lähettää. Paketti oli vietävä ”oikeaan” postiin, joka sekin on nykyään R-kioski. 

Tältä osin paketin lähettämistä ei siis oltu tehty helpoksi. Annoin palautetta asiasta autaukrainaa.fi -sivun infoon. 

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 


1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä! Lähetin Ukrainaan paketillisen villasukkia, helppo toimia ohjeiden mukaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!