lauantai 21. tammikuuta 2023

Jostain se on aloitettava

 


Usein iskee käsityöpuuska syksyllä iltojen pimetessä. Ei iskenyt menneenä syksynä. En edes askarrellut juuri mitään eikä siinä mitään, jotain muuta tuli varmaan tehtyä sen sijaan. 

Viime viikolla virkkasin muutaman sydämen erääseen yhteisprojektiin ja siitähän se innostus käsitöihin taas heräsi. Pidän enemmän virkkaamisesta kuin kutomisesta, mutta innostuin katselemaan helppoja pipo-ohjeita netistä. Nymma on ahkeroinut kovasti kutoen jo vaikka mitä:

Mummo puikkomittarin käkenä

Laiska töitään luettelee

Huono omatunto

Helppo pipo-ohje löytyi eräästä blogipostauksesta: Hygge pipo, mutta helpotin tuota helppoa ohjetta vielä lisää.

Kävin ostamassa kaksi kerää ohjeen mukaista lankaa.


Loin numero 10 pyöröpuikoille 60 silmukkaa (päänympärys 54 - 56 cm) ja aloin kutoa kaksi oikein-kaksi nurin -tekniikalla suljettua putkiloa. Jätin kaikki kavennukset tekemättä. Kun aloin olla pipon mitassa, sovitin tekelettä päähäni ja rutistin päälaelta ylimenevää käsissä "tupsuksi". Idea on siis se, että pipoon ei tehdä päälaelle kavennuksia, vaan se suljetaan pääosa rutistamalla langalla yhteen niin, että päälaelle tulee tupsumainen koriste. En myöskään halunnut tehdä omaan pipoon tuota ohjeen mukaista alareunan käännettä. Siistin molemmat päät ennen "tupsun" tekoa virkkaamalla reunoihin nro 4 puikolla piilosilmukoita. 


Käsialassa on vähän sanomista 😄

Tänään oli pipo aamulenkillä jo koekäytössä. Hyvä tuli, on lämmin eikä kutita, vaikka on 100% villaa. 

Jos siis tekee mielesi kutoa jotakin todella helposti ja nopeasti syntyvää, aloita tällaisesta piposta.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!